REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

S. Vettelis: manęs nedomina nei jachtos, nei lėktuvai

 „Red Bull“ spaudos tarnybai pasaulio čempionas Sebastianas Vettelis papasakojo, kokią muziką jis mėgsta ir kodėl jis neturi nuosavos jachtos.

REKLAMA
REKLAMA

- Dažniausiai prieš sėsdamas į bolidą jūs vaikštote užsidėjęs ausines. Ko jūs ten klausote?

REKLAMA

- Nieko ypatingo, klausausi įvairiausios muzikos, kuri man leidžia susikaupti varžyboms. Pavyzdžiui, muzikos iš filmų apie Rokį.

- Kokios muzikos dažniausiai klausotės?

- Įvairių stilių muzikos, bet man nepatinka „heavy metal“ ir kitokios agresyvios kryptys. Bet aš mėgstu seną roką.

- Kas lenktynininkus labiausiai motyvuoja kovai? Susidaro įspūdis, kad F-1 pilotai yra labiau nusiteikę pergalėms nei kiti sportininkai...

- Manau, kad žmonės paprastai yra nusiteikę kovoti sporto aikštelėse, o automobilių lenktynėse tai ypač ryšku nei kitose sporto šakose. Daug kas priklauso nuo sportininko asmenybės, nepriklausomai nuo to, kokioje šakoje jis rungiasi. Skirtingų F-1 pilotų motyvacija taip pat yra skirtinga.

REKLAMA
REKLAMA

- Ar už trasos ribų jūsų motyvacija tokia pat karinga?

- Kiek save prisimenu, nuo pat vaikystės labai nemėgau pralaimėti. Būdamas vaikas visada norėdavau būti pirmas, kur tik dalyvaudavau. Kaip jau sakiau, visa tai yra žmogaus genuose – arba jis linkęs kovoti, arba ne.

- Kaip pasikeitė jūsų charakteris, atsidūrus „Formulės 1“ čempionate? Matyt, sunku būti itin demokratišku ir pasiekiamu visiems, kaip tai buvo per pirmąjį jūsų sezoną?

- Kaip ir visi kiti, aš tapau vyresniu, tai natūralus procesas. Aš dabar turiu kur kas daugiau patirties, ir manau, daugiau išminties. Nemanau, kad charakteris labai pasikeitė, bet dėl labai gerų „Red Bull“ komandos rezultatų per pastaruosius ketverius metus, mano asmenybė tapo labai „paklausi“ ir visi nori, kad aš jiems skirčiau kuo didesnį dėmesį, o tai fiziškai neįmanoma. Mat interesantų labai daug, o aš neturiu pakankamai daug laiko, todėl tenka kai kam atsakyti, o žmonėms tai nepatinka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Šiais metais ypatingas dėmesys yra skiriamas kolegai Danieliui Ricciardo. Ką galite patarti jaunajam partneriui?

- Esu įsitikinęs, kad jis pats su padidintu dėmesiu susitvarkys. Visi žmonės skirtingi ir kiekvienas turi savų sprendimų kaip tvarkytis su užgriuvusia netikėta šlove.

- Daugelis „Formulės 1“ žvaigždžių gyvena „glamūrinį“ gyvenimą, bet jūsų, atrodo, nedomina nei jachtos, nei privatūs lėktuvai?

- Manęs netraukia nei jachtos, nei lėktuvai. Vieniems tai patinka, bet man – ne. Man kur kas svarbiau leisti laiką su artimais žmonėmis.

REKLAMA

- Ar esate pirkęs ekstravagantiškus daiktus – namą pliaže, privatų lėktuvą ar futbolo komandą?

- Aš nenoriu nieko iš įvardytų pirkinių. Pagrindinių dalykų – laiko, laisvės ir vidinės ramybės nenusipirksi.

- Ar perkate ką nors internetu?

- Paprastai aš nieko neperku internete. Man labiau patinka nueiti į parduotuvę, daiktą apžiūrėti, jį paliesti. Neprisimenu, kad paskutiniu metu būčiau pirkęs kokį nors reikšmingą daiktą. Paskutinis mano pirkinys buvo dviejų SIM kortelių mobilus telefonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų