REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sekmadienį Londono gatvėse karaliavo 70 keistų ir nuostabiai sukonstruotų transporto priemonių, rašo mirror.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Po devynerių metų pertraukos į Londoną grįžo varžybos, kurių dalyviai varžosi namuose sukonstruotomis transporto priemonėmis.

REKLAMA

Tarp įspūdingų transporto priemonių, besivaržančių „Red Bull" muilinių varžybose, buvo mėlynas zomšinis batas, didelis karališko kūdikio vežimas, šparagas, duonos kepalas ir kt. Tokios transporto priemonės vadinamos muilinėmis.

Varžybų tikslas buvo kuo greičiau nusileisti nuo kalvos. Taip pat komandoms duoti taškai už kūrybingumą ir įspūdingą važiavimą.

20 tūkstančių žiūrovų susirinko norėdami pamatyti įspūdingą reginį šiaurės rytų Londone.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie dalyviai sugebėjo įspūdingai pasiekti finišą, kitiems nepasisekė – jie prarado savo muilinių kontrolę ir atsitrenkė į šiaudų barjerus.

Varžybas laimėjo komanda „Spit-Phya“ iš Niukaslo. „Spit-Phya“ važiavo su muiline, kurią sukonstruoti įkvėpė Didžiosios Britanijos sausumos greičio rekordų bandymai.

Komandos kapitonas Markas Wellsas teigia, kad jie labai sunkiai dirbo konstruodami transporto priemonę, todėl pergalė be galo nudžiugino ir pakylėjo.

„Įkvėpimo sėmėmės iš britų greičio rekordininkų, tokių kaip Donaldas Campbellas ir Johnas Cobbas. Norėjome atšvęsti jų pasiekimus. Aš labai žaviuosi mūsų komanda“, – teigė kapitonas.

„Formulės 1“ komandos „Red Bull“ vadovas C. Horneris irgi dalyvavo šventėje ir vairavo muilinę.

Jis teigė, kad tai fantastiška diena. Anot C. Hornerio, visi šventės dalyviai buvo nusiteikę entuziastingai, o 20 tūkstančių žiūrovų sukūrė įspūdingą atmosferą. Be to, oras irgi pasitaikė geras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų