REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Istorinė 27 pergalių iš eilės „Miami Heat“ serija nutraukta, komandos lyderis LeBronas Jamesas – nusivylęs. Ir ne tik dėl to. NBA superžvaigždė niršta dėl itin „grubių“ „Chicago Bulls“ krepšininkų pražangų“, rašo espn.com.

REKLAMA
REKLAMA

L. Jamesas paprastai nėra tas žmogus, kuris „verkšlentų“ dėl varžovų pražangų – lyderis mėlynių ir sumušimų tikriausiai turi daugiau nei bet kuris kitas „Heat“ žaidėjas. Šįkart puolėjas nesusivaldė – jį sukrėtė dvi įsiminusios pražangos trečiadienio rungtynėse, kurias Majamio komanda pralaimėjo 97:101.

REKLAMA

Pirmoji pražanga - praėjus vos keturioms minutėms nuo dvikovos pradžios. „Bulls“ gynėjas Kirkas Hinrichas nutraukė greitą L. Jameso ataką apglėbdamas pastarąjį ir laikydamas jas tol, kol krepšininkas atsidūrė ant žemės. Itin kieta pražanga jį ketvirtame kėlinyje stabdė ir varžovų puolėjas Tajus Gibsonas, smogęs prie krepšio prasiveržusiam L. Jamesui per sprandą ir petį.

„Šios pražangos nėra krepšiniui būdingos. Jos net ne gynybos pobūdžio“, - tikino L. Jamesas. Krepšininko neviltis dar labiau išaugo, kai pirmą kartą šį sezoną gavo nesportinę pražangą. Likus žaisti 3:52 min. iki rungtynių pabaigos jis pečiu įsirėžė į užtvarą dariusio Carloso Boozerio krūtinę.

REKLAMA
REKLAMA

L. Jamesas atkreipė dėmesį, kad „kietos“ nesportinės pražangos – ne naujiena. Kiek anksčiau šį sezoną treneris Erikas Spoelstra lygos vadovams nusiuntė vaizdo įrašus, kur itin grubiai stabdomi ekipos lyderiai L. Jamesas ir Dwyane‘as Wade‘as, jiems net smogiama į veidą.

L. Jamesas paprastai sugeba valdytis, tačiau prisipažino, kad „Bulls“ krepšininkų veiksmai perpildė kantrybės taurę. „Tai vyksta visus metus ir aš išlieku ramus. Tiesiog neimu to į galvą. Tačiau man apmaudu, kad kai stengiuosi pats kiečiau gintis, tuoj gaunu nesportinę ar techninę pražangą, - kalbėjo L. Jamesas. – Tai sunku. Neverkiu ir nesėdžiu dėl to – žaidžiu aukščiausio lygio krepšinį. Mano žaidimas agresyvus ir suprantu, kad rizikuoju.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Jamesas per rungtynes metė 11 baudos metimų ir baigė savo sąskaitoje turėdamas 32 taškus, 7 atkovotus kamuolius, 4 blokuotus metimus ir 3 rezultatyvius perdavimus. „Heat“ pralaimėjo pirmą kartą nuo vasario 1 dienos.

Prieš rungtynes treneris E. Spoelstra įspėjo savo auklėtinius, kad „Bulls“ žaidimas bus grubus – Čikagos ekipa rungtyniavo be traumuotų gynybos specialisto Joakimo Noah, Derricko Rose‘o, Richardo Hamiltono ir Marco Belinelli.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų