REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
V. Žala su komanda grįžo į Lietuvą. (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Vaidotas Žala su komanda norės kuo greičiau pamiršti 2021-ųjų Dakarą. Su techninėmis problemomis susidūręs ekipažas turėjo pasitraukti iš lenktynių jau antrajame etape.

23

Vaidotas Žala su komanda norės kuo greičiau pamiršti 2021-ųjų Dakarą. Su techninėmis problemomis susidūręs ekipažas turėjo pasitraukti iš lenktynių jau antrajame etape.

REKLAMA

Dar pirmąjį Dakaro greičio ruožą V.Žala užbaigė tik su Benedikto Vanago pagalba, kai likus 20 km „Mažyliu“ pramintas MINI automobilis sustojo dėl sankabos problemų, o B.Vanagas partempė jį į finišą.

Bivake buvo pakeista sankaba ir greičių dėžė, nesimatė jokių variklio bėdų, o užkūrus jį, viskas atrodė įprastai, todėl buvo vilties, kad „Agrorodeo“ komanda galės tęsti lenktynes, tačiau vos tik išvažiavus į kopas ir nuvažiavus keletą kilometrų, „Mažylio“ variklis pradėjo „kalenti“.

Tad neliko nieko kito kaip tik krautis lagaminus namo. Po ilgos kelionės iš Saudo Arabijos V. Žala kartu su komandos nariais ketvirtadienio pavakarę nusileido Vilniaus oro uoste. 

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kokias emocijas išgyvena praėjus kelioms dienoms po priverstinio pasitraukimo, lenktynininkas tikino, kad jau šiek tiek susidėliojo mintys.

„Emocijos aprimo, nes susidėliojome planą į ateitį. Bent jau tą artimiausią žingsnį. Nes, aišku, kai metus planuoji ir viskas taip susiklosto, tai nėra lengva. Kai anksti pasibaigia visi planai, tas trenkia per galvą, norisi kai stručiui į smėlį sulįsti. Bet kai išsimiegojome, susidėliojome tolimesnį planą žingsniui, tai tas motyvuoja judėti į priekį. 

REKLAMA

Nesitikėjau tokio milžiniško palaikymo iš aplinkos, sekėjų. Gavome daugybę gerbėjū žinučių, finansinį palaikymą. Tas motyvuoja ir norisi judėti į priekį, bent jau žingsnelį. Kol kas plane yra būtent tik mažas žingsnis į priekį, tolyn žiūrėti gal dar ankstoka, bet, jei jis pavyks, tada tikiu, kad tolimesnis planas pats išsivystys galvoje“, – teigė V. Žala.

Kaip skelbė paties lenktynininko komanda, artimiausi planai yra dalyvauti FIA pasaulio taurės etape Portugalijoje balandžio 8-13d. Komandą finansiškai gali remti ir gerbėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Per pirmą dieną surinkta apie pusantro tūkstančio rėmėjų patreon.com platformoje.

„Situacija nustebino, – apie didelį palaikymą sakė V. Žala. – Dakaras yra ilgas projektas, po iškritimo taip anksti maniau, kad gausiu per galvą, bet palaikymas pastūmėjo galvoti labai pozityviai. Didelis palaikymas pastūmėjo galvoti apie ateitį. Jaučiu atskomybę prieš visus sirgalius, partnerius, jaučiuosi skoloje, nes pažadėjome projektą sausį, bet dabar nereiškia, kad turime sudėti ginklus. Kol kas atrodo, kad kažkokį miražą esame susidėlioje į priekį, bet, kaip jis pavyks, dalinai sužinosime balandžio mėnesį, kai dalyvausime pasaulio taurės etape“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ten bus dauguma vairuotojų, su kuriais varžėmės ir Dakare. Tai bus proga pasitikrinti dar sykį tempą ir rodyti tą rezultatą, kurio tikėjomes. Kadangi mūsų tarpiniai rezultatai buvo geri, bet tai tik dalis istorijos, reikia nuoseklumo“, – susirinkusiems žurnalistams sakė V. Žala.

Mes jau namie. Jūsų milžiniškas palaikymas ir žinučių lavina motyvuoja ryžtingai judėti į priekį! Ačiū! Tokiais...

Posted by Vaidotas Žala - Agrorodeo Racing on 2021 m. sausio 7 d., ketvirtadienis

„Ar technika, ar žmogiška klaida, nesu linkęs ieškoti kaltų, o iš to pasimokyti. Kai kurie dalykai tegu lieka už uždarų durų, nes kaltų ieškojimas nieko gero neduoda. Šiam momentui norime padaryti kuo geresnes išvadas ateičiai, kad ši situacija nepasikartotų“, – paklaustas apie pasitraukimo iš Dakaro priežastis pridūrė lenktynininkas.

REKLAMA

V. Žala Dakare pirmą sykį važiavo su nauju šturmanu. Šiemet šalia lietuvio automobilyje sėdėjo Paulo Fiuza. Anot V. Žalos, jų duetas ir toliau išliks bent jau artimiausioje ateityje.

„Portugalijoje tikrai važiuosime kartu su Paulo. Šis scenarijus jau yra patvirtintas“, – tikino V. Žala.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų