REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai antradienį debiutuos FIBA Čempionų lygos turnyre. Kokie iššūkiai Lietuvos vicečempionų laukia pirmajame grupių etape?

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai antradienį debiutuos FIBA Čempionų lygos turnyre. Kokie iššūkiai Lietuvos vicečempionų laukia pirmajame grupių etape?

REKLAMA

Visas „Ryto“ kovas Čempionų lygoje galėsite tiesiogiai stebėti TV6 kanalu ir go3.lt! Pirmoji transliacija – jau šį antradienį, 19.30 val.

„Rytas“ į FIBA organizuojamą turnyrą sugrįžta beveik po dvidešimties metų pertraukos ir čia yra nusiteikęs patriukšmauti – pagal surinktą sudėtį vilniečiai tikrai gali pretenduoti į aukščiausias vietas lygoje.

Sostinės klubas yra aiškus ir G grupės favoritas, kuriame pradės kelionę aukštesnių tikslų link. Čia mūsiškių laukia Atėnų „Peristeri“, Strasbūro SIG ir Rygos VEF klubai.

Tv3.lt interviu su D. Kairiu žiūrėkite:

Pagal įprastinį Čempionų lygos formatą 32 komandos būdavo išskirstomos į keturias grupes po aštuonias, bet pasaulinės pandemijos akivaizdoje nuspręsta padvigubinti grupių skaičių.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiu būdu sumažėjo varžovų skaičius, bet išaugo kiekvienų rungtynių vertė. Tv3.lt kviečia susipažinti su būsimais „Ryto“ varžovais.

Atėnų „Peristeri“

Sudėtis. Gynėjai: Ioannis Athinaiou, Abdul Gaddy, Stevenas Gray, Zoisas Karampelas, Christos Saloustros, Tilemachos Vissariou. Puolėjai: Panagiotis Vasilopoulos, Terranas Petteway, Tre McLeanas, Ioannis Efstathiadis, Jonathanas Arledge’as. Centrai: Marvinas Jonesas, Galos Skordilis, Loukas Mavrokefalidis.

REKLAMA

Treneris. Nikos Papanikolopoulos.

Praėjęs sezonas. 8 pergalės ir 6 pralaimėjimai, 4 vieta C grupėje. Pasirodymą baigė aštuntfinalyje.

Žvilgsnis. „Peristeri“ neteko daug svarbių žaidėjų – išvyko praėjusį sezoną svarbiausius vaidmenis turėję Yanickas Moreira, DeAndre Kane’as, Williamas Hatcheris, Kingsley Mosesas.

Todėl klubas neišvengė didelių pokyčių – atvyko net šeši naujokai, jau spėję įrodyti savo vertę.

Turbūt didžiausią dėmesį reikėtų atkreipti į lengvąjį krašto puolėją Terraną Petteway, praėjusį sezoną sužibusį Italijos lygoje. 27-erių amerikietis, atstovaudamas „Pistoia“ ekipai, italų pirmenybėse rinko po 16,3 taško. Šio sezono pradžioje jis jau spėjo pasižymėti – Graikijos taurės pusfinalyje į Atėnų „Panathinaikos“ krepšį sukratė 26 taškus bei atvedė „Peristeri“ į sensacingą pergalę.

REKLAMA
REKLAMA

Nereikėtų pamiršti ir Louko Mavrokefalidžio, praeityje žaidusio „Ryte“. 36-erių centras praėjusį sezoną dar lakstė Europos taurėje, kur fiksavo 14 taškų ir 6,7 atkovoto kamuolio vidurkį.

Svarbesnį vaidmenį turės ir Abdulas Gaddy, jau spėjęs pažaisti Europoje – Bolonijos „Virtus“, VEF klubuose, o praėjusį sezoną praleidęs NBA G lygoje.

Iš likusių žaidėjų toliau svarbų vaidmenį vaidins Stevenas Gray’us.

„Peristeri“ – tipinė Graikijos vidutiniokų komanda, kurios pagrindą sudaro būrys amerikiečių, tempiančių ją į priekį ir patyrę bei jauni graikai.

Strasbūro SIG

Sudėtis. Gynėjai: Lucas Beaufortas, Jaysonas Tchicamboudas, Brandonas Jeffersonas, DeAndre Lansdowne’as, Joris Wagneris. Puolėjai: Jahomiras Bohačikas, Leo Cavaliere, Bonzie Colsonas, Essome Miyemas, Yannis Morinas, Ishmallas Wainrightas. Centrai: Ebuka Izundu, Sydney Hawmmondas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Treneris. Lassi Tuovi.

Praėjęs sezonas. 4 pergalės ir 10 pralaimėjimų, 7 vieta A grupėje.

Tarpsezoniu prancūzai taip pat išgyveno dideles permainas – paliko rezultatyviausias žaidėjas Gabe’as Yorkas, Artiomas Parachouskis, Ali Traore, Thomas Scrubbas, Borisas Dallo, Damienas Inglisas. Visi jie buvo svarbiausi klubo žaidėjai nenusisekusiame sezone.

Taip atvyko net dešimt naujokų ir buvo suburta visiškai nauja komanda. Šioje rimčiausias vaidmuo turėtų tekti gerą sezoną Europos taurėje sužaidusiam puolėjui Bonzie Colsonui –24-erių amerikietis rinko po 10,8 taško ir 5 atkovotus kamuolius.

Iš Nymburko ERA atvyksta 2019 m. pasaulio krepšinio čempionate spindėjęs čekas Jaromiras Bohačikas. 28-erių puolėjui tai bus pirmas kartas užsienio klube.

REKLAMA

Gynėjų grandyje vadeles laikys Brandonas Jeffersonas ir DeAndre Lansdowne’as. Pirmasis praėjusį sezoną praleido Prancūzijos lygoje ir čia rinko 16,2 taško (43,6 proc. trit.), antrasis žaidė Italijoje, kur pasižymėjo 13,3 taško vidurkiu.

SIG surinko prancūzams būdingą ekipą – individualiai stiprūs amerikiečiai ir atletiški prancūzai, galintys įvelti į fizišką krepšinį. Vis tik tikėtis aukštų rezultatų iš šios ekipos nevertėtų – žvelgiant objektyviai, ji yra silpnesnė nei „Rytas“ ar „Peristeri“.

Galima sakyti, kad SIG net susilpnėjo, lyginant su praėjusiu sezonu, kuriame laimėta vos keturis kartus ir dukart nusileista Panevėžio „Lietkabeliui“.

REKLAMA

Rygos VEF

Sudėtis. Gynėjai: Kyle’as Allmanas, Artis Ate, Emilis Kruminis, Algarsas Škelė, Marcis Vitolsas, Kristersas Zoriksas. Puolėjai: Peteris Salminis, Isaiah Pineiro, Alexanderis Madsenas, Michale’as Kyseris, Vernersas Kohsas, Arnolds Helmanis.

Treneris. Janis Gailitis

Praėjęs sezonas. 1 pergalė ir 13 pralaimėjimų C grupėje.

Žvilgsnis. Praėjusį sezoną vos vieną pergalę pasiekusi Rygos komanda nebėra ta, kurią Lietuvos krepšinio sirgaliai pažinojo dar iš kovų Baltijos krepšinio lygoje (BBL) ar Vieningoje lygoje.

Vos milijono eurų biudžetą surinkusi VEF ir vėl bus akivaizdi autsaiderė. Ekipoje neliko 5 iš 6 rezultatyviausių praėjusių sezono žaidėjų. Iš praktiškai nežinomų komandų atvyko septyni naujokai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daug ką pasako tai, kad ryškiausiu naujoku galime laikyti 23-ejų Kyle’ą Allmaną, kuriam tai bus antrasis sezonas Europoje. Debiutavo jis apsivilkdamas graikų „Lavrio“ marškinėlius ir šios šalies čempionate rinkdavo  po 11,1 taško. Visi likę naujokai yra mažai žinomi ir niekada aukštų rezultatų nerodę žaidėjai arba jaunuoliai.

Vienas iš nedaugelio VEF žaidėjų, kuriuos stebėti bus įdomu – 22-ejų Kristeris Zoriksas, kuriam tai bus debiutas profesionalų krepšinyje. Jis atvyksta po studijų JAV, kur NCAA čempionate turėjo epizodinį vaidmenį ir rinko vos po 3,7 taško. Vis tik nurašyti jaunuolio nereikėtų – 2014 m. U16 Europos čempionate jis buvo išrinktas tarp geriausių žaidėjų, o latviai tapo vicečempionais.

Prognozė. „Rytas“ nesunkiai laimės grupės varžybas, o rimčiausią iššūkį Donaldo Kairio auklėtiniams mes „Peristeri“. Trečioje vietoje turėtų likti Strasbūro ekipa, o VEF komandai didelis pasiekimas bus bent viena pergalė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų