REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2020-ųjų sezonui besirengianti Marijampolės „Sūduva“ per antrąsias kontrolines rungtynes „Hikvision“ futbolo arenos manieže nusileido Rygos „Metta“ komandai 2:3 (1:2).

2020-ųjų sezonui besirengianti Marijampolės „Sūduva“ per antrąsias kontrolines rungtynes „Hikvision“ futbolo arenos manieže nusileido Rygos „Metta“ komandai 2:3 (1:2).

REKLAMA

Rungtynes pradėjo toks marijampoliečių vienuoliktukas: Ignas Plūkas, Andro Švrljuga, Semiras Kerla, Aleksandaras Živanovičius, Arnas Paura, Povilas Leimonas, Domagojus Pušičius, Giedrius Matulevičius, Renanas Oliveira, Josipas Tadičius ir Mihretas Topčagičius. Iš karto po pertraukos į aikštę žengė Ivanas Kardumas, Algis Jankauskas, Ivanas Hladikas ir Elgijus Jankauskas, vėliau aikštėje pasirodė į peržiūrą atvykęs Hrvoje Culjakas, Karolis Skamarakas, Karolis Mantinis, Modestas Vainikaitis, Saulius Vikertas ir Ernestas Burdzilauskas.

„Sūduva“ didžiąją rungtynių laiko dalį kontroliavo kamuolį, spaudė varžovus didelėmis pajėgomis jų aikštės pusėje, tačiau kartais klydo ir už tai buvo baudžiama. Pirmąjį įvartį latviai pelnė 7 min. po atakos dešiniuoju kraštu, kai I. Plūkas atrėmė varžovo smūgį, bet kamuolys atšoko kitam „Metta“ futbolininkui, kuriam beliko pataikyti į tuščius vartus.

REKLAMA
REKLAMA

Marijampoliečiai rezultatą išlygino 16 min., kai po į baudos aikštelę įsiveržusio D. Pušičiaus perdavimo pasižymėjo J. Tadičius.

Deja, 22 min. „Sūduvos“ gynėjai suklydo kurdami dirbtinę nuošalę ir vėliau užsidirbo baudinį į savuosius vartus. Šia proga latviai pasinaudojo ir susigrąžino pranašumą.

REKLAMA

Lietuvos čempionų žaidimas gerokai pаgyvėjo po pertraukos, „Sūduva“ ėmė kurti progas, tačiau J. Tadičius smūgiu galva pataikė į virpstą, minimaliai tikslumo pritrūko Eligijui Jankauskui.

Išlyginti rezultatą pavyko 69 min., kai po G. Matulevičiaus perdavimo vienas prieš vartininką likęs R. Oliveira antruoju bandymu pasiuntė kamuolį į vartus.

Lemtingas rungtynių epizodas nutiko 84 min., kuomet „Sūduvos“ žaidėjas 3 varžovų apsuptyje prarado kamuolį, o „Metta“ savo galimybės įmušti nepraleido.

Kitas kontrolines rungtynes „Sūduva“ taip pat žais „Hikvision“ futbolo arenos manieže – sausio 26 d. 16 val. marijampoliečiai susitiks su Rygos RFS.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 31-ąją Lietuvos čempionai išvyks į treniruočių stovyklą Kipre, ten sužais kontrolinius mačus su „Ufa“ (Rusija), Česke Budejovicų „Dynamo“ (Čekija) ir Jerevano „Urartu“ (Armėnija).

Paskutinės kontrolinės rungtynės vyks vasario 22-ąją vėl Marijampolėje – tuomet 15 val. prasidės mačas su Gardino „Neman“ (Baltarusija).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų