REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė baigė prasčiausią visų laikų pasirodymą atrankoje į 2020-ųjų Europos čempionatą. Per aštuonerias rungtynes Valdo Urbono vadovaujama rinktinė nelaimėjo nė karto ir iškovojo viso labo vieną tašką.

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė baigė prasčiausią visų laikų pasirodymą atrankoje į 2020-ųjų Europos čempionatą. Per aštuonerias rungtynes Valdo Urbono vadovaujama rinktinė nelaimėjo nė karto ir iškovojo viso labo vieną tašką.

REKLAMA

Tiesioginėje tv3.lt konferencijoje Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius ir vienas geriausių visų laikų šalies futbolininkų Deividas Šemberas aptarė šio istorinio nuosmukio priežastis bei stengėsi atsakyti, kokių permainų futbolui mūsų šalyje reikia.

Lietuviai B grupėje užėmė paskutinę vietą ir per visą atrankos ciklą tesugebėjo kartą pasiekti lygiąsias su Liuksemburgu.

Katastrofišką laikotarpį savotiškai reziumavo paskutinė dvikova Portugalijoje, kurią lietuviai pralaimėjo rekordiniu skirtumu 0:6.

REKLAMA
REKLAMA

LFF generalinis sekretorius pripažįsta – rezultatai nėra tokie, kokius nori matyti federacijos vadovai, vykdomojo komiteto nariai, treneriai ir patys žaidėjai.

REKLAMA

„Tai yra prasčiausias atrankos ciklas, nėra kuo džiaugtis, visi suprantame realią situaciją. Atranką vertiname neigiamai. Esame paskutiniai grupėje, nesugebėjome iškovoti nė vienos pergalės, tai ir pasako apie tikrąjį mūsų komandos pajėgumą ir rezultatai nei manęs, nei LFF vykdomojo komiteto, netenkina“, – sakė E. Stankevičius.

Pokalbiui pakrypus apie trenerio V. Urbono darbą rinktinėje, D. Šemberas patikino, kad kartais sprendimai atrodė keisti, bet visų pirma reiktų grįžti prie fakto, kad mūsų žaidėjai nėra pakankamai aukšto lygio, o rezultatų duos tik ilgalaikė vizija.

REKLAMA
REKLAMA

„Ir treneris turėtų pažvelgti į paveikslą giliau ir pagalvoti, ar galima buvo pasiekti geresnių rezultatų su šia rinktine. Taip, be abejo galima. Šiek tiek keli trenerio sprendimai atrodė keisti. Tiesa, tam, kad daryti išvadas, reikia būti komandos viduje, bet manau, neužkraunant visos atsakomybes ant trenerio, manau kad rinktinė galėjo parodyti geresnį rezultatą. Kelias prošvaistes mes matėme: kėlinį prieš Portugaliją ir kėlinį prieš Serbijos rinktinę. (...) Kad mums trūksta meistriškumo, kvalifikacijos ir lygio varžytis su tokiais varžovais, tai irgi yra faktas. Pakankamai žemos klasės mūsų žaidėjai, bet darbas daromas tam, kad ilgalaikėje strategijoje būtų rezultatai. Tikiuosi, kad po aštuonerių-dešimties metų matysime kitokią rinktinę“, – sakė D. Šemberas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LFF generalinis sekretorius pats kone kiekvieną dieną matydavo dirbantį V. Urboną ir patikino, kad trenerio pastangos buvo geros. Tiesa, vien pastangų, deja, neužtenka.

„Turėjome daug trenerių, turėjome ir trenerių iš užsienio... Mačiau Valdo Urbono kasdienį darbą šiame atrankos cikle. Kasdienės pastangos LFF ofise, bendravimas su kitais treneriais. Taip, tos pastangos yra, bet rezultatai aikštelėje yra neigiami. Visas atrankos ciklas yra neigiamas“, – E. Stankevičius.

Pasidomėjus, kodėl tas futbolo lygis vis labiau smunka žemyn, E. Stankevičius žvelgė į praeitį. Vienas svarbiausių LFF asmenų nenorėjo užgauti buvusių kolegų, bet patvirtino, kad anksčiau padarytos klaidos atsiliepia ir šiandien.

REKLAMA

„Nenoriu nieko sakyti apie buvusius kolegas, bet manau, kad prieš tai savu metu buvo priimti ne visai teisingi sprendimai. Ta pati Nacionalinės futbolo akademija, jos įkūrimas. Tai vienas dalykas, antras dalykas, tai nebuvo nuoseklaus darbo su jaunimu. Dabar turime „Anderlecht“ ugdymo programą, ja tikrai asmeniškai tikiu. Trečias dalykas, neturėjome to normalaus techninio direktoriaus, dabar jį turime“, – E. Stankevičius.

D. Šemberas konferencijos metu įvardijo ir tris pagrindines Lietuvos futbolo problemas. Tai futbolo įrenginiai, treneriai ir klubai.

„Pagrindinė problema yra: futbolo įrenginiai, kad vaikai ir profesionalai turėtų kur sportuoti, tai yra treneriai, ir tai yra klubai. Tai yra visa futbolo ekosistema, kuri vysto futbolą (...) Nesutvarkius šių problemų tikėtis gerų rezultatų ateityje negalime“, – rėžė D. Šemberas.

Visą pokalbį rasite teksto viršuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų