REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ (3-6) patyrė trečią iš eilės pralaimėjimą Eurolygoje – 85:86 (16:19, 17:22, 20:23, 32:22) namie nusileista Atėnų „Panathinaikos“. Po šios nesėkmės Šarūnas Jasikevičius pyko dėl neišmokstamų klaidų ir kalbėjo apie galimą naujoką klube.

Kauno „Žalgiris“ (3-6) patyrė trečią iš eilės pralaimėjimą Eurolygoje – 85:86 (16:19, 17:22, 20:23, 32:22) namie nusileista Atėnų „Panathinaikos“. Po šios nesėkmės Šarūnas Jasikevičius pyko dėl neišmokstamų klaidų ir kalbėjo apie galimą naujoką klube.

REKLAMA

„86 namuose? Per daug!“, – po mačo vis į didelį praleistų taškų skaičių baksnojo Š. Jasikevičius.

„Žalgiriečiai“ neturėjo jokių priešnuodžių prieš Nicką Calathesą. Dėl penkių pražangų rungtynių nebaigęs įžaidėjas pelnė 19 taškų (2/3 dvit., 5/7 trit.), atliko 12 rezultatyvių perdavimų, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 32 naudingumo balus.

Graikas suklydo tik kartą ir tą padarė trečio kėlinio viduryje, nors įprastai per rungtynes varžovams padovanoja po keturis kamuolius. Jis taip pat pasiekė asmeninį sezono pataikytų tritaškių rekordą, kuris iki tol buvo trys.

REKLAMA
REKLAMA

„Pralaimėjome labai svarbias rungtynes. Kaip tokio svarbumo rungtynėms pasigedau energijos. Mes šioje Eurolygoje negalime žaisti ties 80 taškų. Calatheso pasirodymas yra įspūdingas. Įmetė labai daug sunkių tritaškių. Atrodė, kad trečiame kėlinyje jau pradėjome geriau gintis, bet sumetė sunkius metimus. Kažkur nesuveikė taktika prieš jį, jeigu pelnė tiek taškų ir atliko tiek perdavimų.

REKLAMA

Viskas prasidėjo nuo Calatheso, iš jo rankų išėjo netoli 50-ies taškų“, – vertino strategas.

Trenerį taip pat neramina ekipos svyravimai ir prasti tretieji kėliniai. Pavyzdžiui pirmoje mačo pusėje „Žalgiris“ pelnė tik 33 taškus ir suklydo 10 kartų, o antroje jau sumetė 52 taškus ir suklydo vos kartą.

„Nesuprantu svyravimų, kodėl vieną pusę žaidžiame prastai, o kitą gerai. Pasigedau fiziškesnės ir geresnės pradžios. Buvome pasiruošė kautis, bet kai tu per pirmą pusę pameti 10 kamuolių ir prameti 15 metimų iš po krepšio.. Tai baisūs skaičiai ir man klausimas, kaip dar išlikome rungtynėse.

REKLAMA
REKLAMA

Man nepatiko mūsų energija. Atrodo, kad planas pasiteisino antroje pusėje, nes liko toks pat. Bet kas kirto per galvą tai dešimt klaidų. Iš kitos pusės, kažkaip sugebėjome pramesti iš po krepšio. Negalime būti komanda, kuri užsikuria nuo gero puolimo. Tai yra blogas ženklas. Yra daug dalykų, kuriuos galime kontroliuoti, bet jų nepadarėme pirmoje pusėje.

Yra tos pačios bėdos. Mes labai daug svyruojame ir neišlaikome. Kas labai jaudina – treti kėliniai“, – teigė jis.

Prieš rungtynes kauniečiai paskelbė, kad komandą paliks Alexas Perezas. „Žalgiris“ taip pat dairosi pastiprinimo, bet tai nebūtinai bus keitimas į poziciją.

„Turime gynėjų grandyje universalumo, žaidėjus galime judinti per pozicijas. Momentas toks, kad nėra žaidėjų ir žinome, kad finansiškai kažko nepermušime. Svarbiausia išsirinkti variantą, kuris mums padėtų ir eitų į rotaciją“, – sakė Š. Jasikevičius.

„Panathinaikos“ treneris Giorgos Vovoras po mačo išskyrė tai, kad „Panathinaikos“ antroje mačo pusėje suklydo tik vieną kartą ir sugebėjo suvaržyti vieną iš „Žalgirio“ ginklų – puolime atkovotų kamuolių skaičių, kurių kauniečiai sugriebė 10.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų