REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Domantas Sabonis per pirmą rungtynių pusę su Rusija spėjo surinkti dvigubą dublį, tris kartus sudrebinti krepšį dėjimais, o nuo pirmų mačo akimirkų pirmavusi Lietuva įsirašė pergalę.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai Suomijos Espo mieste Rusiją įveikė 88:72 (21:12, 22:23, 27:21, 18:16).

Lietuvos rinktinė nė karto neatsiliko viso mačo metu, o dviženklę persvarą buvo įgijusi jau pirmame kėlinyje.

Rusija antrajame kėlinyje buvo priartėjusi per tašką, o rungtynių lūžis įvyko trečiame kėlinyje, kai lietuviai vos dviejų minučių atkarpą laimėjo 14:0 ir pradėjo triuškinti varžovus 62:42.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva buvo sustojusi ketvirtame ketvirtyje, kai keturias minutes nepelnė taškų iš žaidimo ir buvo leidusi rusams priartėti iki vienženklio taškų skirtumo. Tašką padėjo Jono Mačiulio ir Mariaus Grigonio tritaškiai.

REKLAMA

Šiose rungtynėse Lietuva vertėsi be Jono Valančiūno, o visą laiką centru žaidęs D. Sabonis buvo tiesiog nesustabdomas – 25 taškai (7/9 dvit., 11/17 baud.), 13 atkovotų kamuolių ir 12 išprovokuotų pražangų per 29 žaidimo minutes.

13 taškų ir 11 atkovotų kamuolių D. Sabonis buvo surinkęs jau per pirmą rungtynių pusę.

Puikiai prie jaunojo centro prisidėjo Marius Grigonis, surinkęs 19 taškų (2/3 dvit., 3/3 trit., 6/8 baud.). Vienas iš gynėjo tritaškių buvo itin įspūdingas ir pelnytas su pražanga.

D. Sabonio ir M. Grigonio duetas kartu išprovokavo net 19 pražangų.

Rusija dar prieš čempionatą dėl traumų neteko dviejų didžiausių savo žvaigždžių – Aleksejaus Švedo ir Timofėjaus Mozgovo, o šiose rungtynėse bėdų turėjo ir dabartinis lyderis Sergejus Karasiovas. Jis aikštėje praleido vos 8 minutes ir ją paliko dėl penkių asmeninių pražangų.

REKLAMA
REKLAMA

D. Adomaitį neraminti turėtų niekaip neišnykstanti klaidų problema – Lietuva suklydo net 22 kartus.

Po šios išvykos į Suomiją Lietuva sugrįš į gimtinę, bet netrukus išskris į Pietų Korėją, kur trejomis rungtynėmis pabaigs pasiruošimą pasaulio čempionatui.

Lietuva: D. Sabonis 25 (13 atk. kam.), M. Grigonis 19, M. Kuzminskas 8, P. Jankūnas 7, R. Giedraitis, E. Ulanovas, L. Lekavičius, A. Butkevičius po 5, M. Kalnietis 4, J. Mačiulis 3, R. Seibutis 2, M. Gebenas.

Rusija: A. Zubkovas 15, V. Fridzonas 11, G. Motovilovas 10.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų