Moterims reguliariai valgant riebią jūrų žuvį, gali sumažėti tikimybė susirgti krūties vėžiu, rodo didelis tyrimas, kurį atliko JAV ir Kinijos mokslininkai.
REKLAMA
REKLAMA
Tokios žuvys kaip Atlanto silkė, skumbrė, lašiša ir tunas turi itin vertingų n-3 grupės polinesočiųjų riebalų rūgščių (PNRR). Naujausias tyrimas leido padaryti išvadą, kad įvairios PNRR siejamos su mažesne tikimybe susirgti krūties vėžiu.
Daug PNRR vartojusioms moterims ta tikimybė buvo 14 proc. mažesnė. Taip pat nustatyta, kad kasdienį riebiųjų rūgščių vartojimą padidinus po 0,1 gramo, krūties vėžio tikimybė sumažėja 5 proc.
Tyrimo autoriai rekomenduoja per savaitę suvalgyti vieną ar dvi riebios jūrų žuvies porcijas.
REKLAMA