Gali būti, jog netolimoje ateityje karčias piliules nuo širdies ligų pakeis tamsus kartusis šokoladas. Britų profesorius Rodžeras Korderis atrinko 40 pacientų, kuriems yra širdies kraujagyslių sutrikimų, ir nutarė išsiaiškinti įvairių rūšių tamsaus šokolado įtaką šioms ligoms.
Jau seniai žinoma, kad šokolade yra flavonoidų, kurie mažina insulto ir infarkto grėsmę. Tačiau ekspertai teigia, kad gerosios šokolado savybės mažėja dėl jo kaloringumo ir didelio cukraus kiekio.
"Neteisinga manyti, kad bet koks šokoladas yra sveika valgyti", - teigia profesorius R. Korderis. - Manau, praeis 6-12 mėnesių, kol paaiškės, kurios jo rūšys sveikiausios.
Kitas šio tyrimo tikslas - išsiaiškinti, kaip flavonoidai veikia, kai žmogus serga išemine širdies liga (dabar tyrimai yra atlikti tik esant lengvai ligos formai). Beje, flavonoidų rasta vaisiuose, daržovėse, arbatoje ir raudonajame vyne.
"Geriausias būdas apsaugoti savo širdį nuo ligų, tai ne mažiau kaip penketą kartų per dieną valgyti vaisius ir daržoves", - mano daktarė Č. Grifits. Jums nereikės jaudintis nei dėl per didelio kaloringumo ar cukraus kiekio, kaip valgant šokoladą. Tačiau tai nereiškia, kad jo nebereikia valgyti - retkarčiais galima ir pasilepinti.