Po keliolika metų trukusių tyrimų britų medikai visiškai atsakingai pareiškė, kad riebūs produktai gerokai padidina riziką susirgti įvairiomis širdies ligomis. Tačiau paaiškėjo, kad tai galioja tik moterims, tuo tarpu vyrams net ir pats riebiausias maistas tokios rizikos nė kiek nepadidina.
Hertforšyro universiteto mokslininkai po šešiolikos metų tyrinėjimų, kuriuose dalyvavo 2 700 abiejų lyčių savanorių nuo 40 iki 75 metų, įrodė, kad riebus maistas tikrai kenkia širdžiai, tačiau tik moterims. Tuo tarpu riebiai valgantys vyrai širdies ar kraujotakos sistemos sutrikimais skundėsi ne dažniau nei vengiantys riebalų.
"Šio tyrimo rezultatai labai rimti, - teigė profesorius Brajanas Koksas iš Kembridžo universiteto. - Galima teigti, kad dabar kardiologinių susirgimų tyrimai turės būti atlikti iš naujo, atsižvelgiant į tiriamųjų lytį".