Remigijus RAINYS
"Prienų duonos" kepyklos direktorė Danutė Vaičiūnienė su juntamu pasididžiavimu balse sakė, kad jų duonelė vežama ne tik į Kauną, bet ir į Vilnių, Trakus, Kaišiadoris. Didžiausią paklausą turi "Prienų duonos", dabar jau su dar aštuoniomis šalies duonos kepyklomis susijungusios į susivienijimą, pavadintą "Duonos fabriku", kepama "Marčios" duona. Prieniškių "martelė", atrodo, iš tiesų dosni, nes savo duoną kepa didžiuliais, net po 2,5 kilogramo sveriančiais kepalais. Nors ši duona kai kam atrodo brangoka, tačiau ji kepama iš sijotų ruginių ir kvietinių miltų, pridedant net marmelado. Duonos kepimas vyksta trimis pamainomis, nes vien tik "Marčios" duonos visas kepimo procesas užtrunka net 36 valandas. Prieniškių kepama net 40 rūšių duona ir pyragai ypatingi dar ir tuo, kad nenaudojama jokių sintetinių priedų. Duona užmaišoma tik iš natūralaus raugo ir plikalo naudojant kelis kubilus, specialias maišymo galvutes ir naminės duonos kepimą primenančias technologijas. Prienuose galima užsisakyti bet kokio dydžio duonos kepalėlių: nuo vieno iki trijų kilogramų. Prieniškių duonos kepėjų meistriškumas įvertintas visoje šalyje - "Marčios" duona 2003 metais pripažinta geriausiu metų gaminiu. Jiems įteiktas medalis - visiškai pelnytas, tad norintieji ne tik paragauti, bet ir prekiauti šia duona, o taip pat nė kiek ne prastesnės kokybės juoda "Bočių", "Šilo Rugine", "Grūdelio", balta "Svečio", "Ventos", "Motulės", "Kvietelio" , "Pusryčių" duona bei daugybe pyrago ir kitų smulkių kepinių, kreipkitės į UAB "Prienų duona" telefonais (8*319) 6 05 60, (8*319) 5 10 50 arba (8*611) 3 52 07.