• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujoji epidemija

Buvusios komunistinės šalys gąsdina Europą nauja epidemija - jų gyventojai neįtikėtinai greitai tunka.

REKLAMA
REKLAMA

Ši XX amžiaus rykštė buvo paplitusi Jungtinėse Amerikos Valstijose (30 proc. nutukusių) ir Vakarų Europoje ( 20 proc.).

REKLAMA

Apkūniausiais Europoje laikomi graikai. Per didelį svorį turi 78 procentai graikų ir 74 procentai graikių. Po jų eina pavalgyti mėgstantys vokiečiai, čekai ir Kipro gyventojai. Patys liekniausi - prancūzai ir italai, mažiausiai nutukusiųjų gyvena Norvegijoje - tik 9 procentai.

Tarp buvusio komunistinio lagerio šalių per dideliu svoriu garsėja Vengrija - čia net 19 procentų aptukusių žmonių. Neatsiliekame ir mes, lietuviai, bei mūsų kaimynai rusai - jau turime 18 procentų storulių. Šiek tiek nuo mūsų atsilieka kaimynai latviai bei estai.

REKLAMA
REKLAMA

Medikai teigia: blogai, jog dažniausiai tunka moterys. O juk paprastai nuo jų priklauso maitinimosi įpročiai ir režimas šeimoje. Taigi jei mama apkūni, didžiulė tikimybė, kad aptuks ir vaikai.

Nutukimo epidemijos plitimo priežastis labai paprasta - šiuolaikinis žmogus sunaudoja žymiai mažiau energijos negu, tarkim, prieš kokį 100 metų. O valgo žymiai daugiau negu to reikia organizmui. Medikai mokslininkai pateikia vis daugiau įrodymų, kad būsime sveikesni ir ilgiau gyvensime, jei maitinsimės kuo mažiau kalorijų turinčiu maistu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penki žalingi organizmui produktai:

1. Saldūs gazuoti gėrimai. Jie sukurti ne tam, kad numalšintų troškulį, o atvirkščiai - kad dar daugiau norėtume gerti. Juose daug cukraus. Mokslininkai nustatė, kad vienoje kolos stiklinėje yra 5 arbatiniai šaukšteliai cukraus, o litre - 25!

REKLAMA

2. Bulvių traškučiai (ypač tie, kurie pagaminti iš bulvių košes. Tai angliavandenių ir riebalų mišinys, pagardintas prieskoniais. Tokios pat žalingos ir gruzdintos bulvytės.

3. Saldūs batonėliai - snikeriai, marsai ir į juos panašūs - sukurti ne alkiui nuslopinti, bet atvirkščiai. Kuo daugiau valgai, tuo daugiau nori. Jų sudėtis - cukrus ir cheminės kilmės priedai. Jie kaloringi, o naudos - jokios.

4. Įvairios virtos dešrelės, paštetai. Daugiau kaip 40 procentų sardelių sudaro riebalai ir visokie subproduktai bei priedai skoniui pagerinti, kurie neturi jokios vertės.

5. Riebūs kepsniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų