Medus - lengvai ir greitai organizmo pasisavinamas produktas, neapsunkinantis kepenų darbo, todėl rekomenduojamas sportininkams prieš varžybas, seniems, sergantiems žmonėms, po sunkių operacijų.
Jaunam organizmui medus ypač naudingas. Vaikų, vartojančių medų, aktyviau veikia virškinamasis traktas, geresnis apetitas, jie greičiau vystosi, auga. Kai kurios medaus rūšys ramina nervų sistemą.
Gydytojai daugeliu atvejų rekomenduoja cukrų keisti medumi, jo naudinga dėti į pieniškus produktus: grietinę, grietinėlę, kefyrą, pieną, varškę. Medų tinka vartoti ir su vėsiais kompotais, kisieliais, košėmis, šviežiais pomidorais bei agurkais, tarkuotomis morkomis, vaisiais.
Meduje gausu ne tik lengvai pasisavinamų monosacharidų, bet ir vitaminų, fermentų, antibakterinių, antidiabetinių ir daug kitokių organizmui labai svarbių medžiagų, mineralų.
Bičių medus labai sveika sergantiesiems širdies ligomis. Tokiems ligoniams, porą mėnesių pavartojusiems po 50-140 gramų medaus per dieną, pagerėja bendra savijauta, kraujo sudėtis, padidėja hemoglobino kiekis, pakyla širdies ir kraujagyslių tonusas.