Krienai - geras prieskonis kepsniui, kuriuos patariama vartoti vietoje garstyčių. Krienai turi ir gydomųjų savybių. Jie valo kraują nuo šlapimo rūgšties, apsaugo nuo reumato, kaulų skausmų (kaulų rožės), pūslės bei inkstų akmenų. Krienų poveikis pūslei ir inkstams yra gana stiprus, todėl reikia vartoti atsargiai. Juos taip pat vartoja nuo vandenligės ir cingos. Vartojami sutarkuoti kiekvieną rytą nevalgius po arbatinį šaukštelį.
Sutrinti ir sumaišyti pusiau su medum krienai, vartojami keliolika kartų per dieną po arbatinį šaukštelį, gydo įsisenėjusį kosulį, kurio kitomis priemonėmis negalima išgydyti.
Krienai, kaip prieskonis vartojami prie kitų valgių, greitina skrandžio, inkstų ir pūslės darbą. Tik reikia vartoti saikingai, nes yra labai stiprūs ir gali pakenkti virškinimui.
Jei nori vasaros metu ilgesnį laiką apsaugoti pieną nuo surūgimo, tai įlašink truputį krienų sulčių.