• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kad mėsos patiekalai būtų skanūs, svarbu rūpestingai ją paruošti. Sumaniai naudojant įvairius marinatus, aptepus net pačios paprasčiausios mėsos gabalą galima paruošti taip, kad ji atrodys gražiai ir bus skani. Pabandykite kelis kepsnių receptus.

REKLAMA
REKLAMA

Kiaulienos kumpis raudonojo vyno padaže

400 g kiaulienos kumpio, 100 g sauso raudonojo vyno, 3 stiklinės vandens, 2 šaukštai sauso jautienos sultinio, 2 šaukšteliai acto, 4 lauro lapeliai, 4 riekės juodos duonos, 2 nedideli svogūnai, 4 riekelės rūkytos šoninės, 2 morkos, juodųjų maltų pipirų.

REKLAMA

Garnyrui: 200 g šaldytų bulvių kukulių, aliejaus kepimui, 1 pomidoras, keli salotų lapai, nedidelis agurkas.

Į puodą supilame vandenį, sudedame sultinį, lauro lapelius, duoną ir pipirus. Verdame 5 min. Supilame actą ir vyną, užkaitiname ir nukošiame. Kubeliais supjaustome mėsą, svogūnus, šoninę ir pakepiname aliejuje, sudedame į marinatą, suberiame atskirai griežinėliais pakepintas morkas. Troškiname 20 min. Patiekiame su keptais bulvių kukuliais ir papuošiame daržovėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Kepenėlės su apelsinais

500 g kiaulienos ar vištienos kepenėlių, 1 šaukštas garstyčių, 2 šaukštai miltų, 2 apelsinai, 1 šaukštas sviesto, 100 g sauso balto vyno, aliejaus, druskos, juodųjų pipirų, imbiero.

Kepenėles (jei naudosite kiaulienos, prieš naudodami 1 val. pamirkykite piene, tada jos bus švelnesnio skonio) supjaustome griežinėliais, aptepame garstyčiomis ir apvoliojame miltuose. Kepame aliejuje, kol apsitrauks rusva plėvele. Apibarstome druska, pipirais ir imbieru, kepame keletą minučių ant silpnos ugnies. Iškeptas pastatome šiltai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į keptuvę įpilame truputį vandens, pakaitiname, sudedame sviestą. Iš vieno apelsino išspaudžiame sultis ir supilame jas bei vyną į padažą, viską pakaitiname ir užpilame ant kepenėlių. Puošiame apelsinu.

Kiaulienos muštinukai

4 gabaliukai kiaulienos karbonado, 4 gabaliukai virto kumpio, 4 gabaliukai fermentinio sūrio, “Vegetos” prieskonių, juodųjų maltų pipirų, miltų, džiūvėsėlių, kiaušinio, įvairių pagal skonį daržovių.

Kiaulienos karbonadus gerai išmušame ir pabarstome prieskoniais. Ant karbonado uždedame virto kumpio gabaliuką, po to sūrio, vėl kumpio, sūrio ir kitą gabalą karbonado. Kiaušinį išplakame. Muštinį apvoliojame miltuose, po to kiaušinyje ir džiūvėsėliuose ir dar pakartojame paniravimą. Muštinukus kepame įkaitintame aliejuje ant labai mažos ugnies. Pateikiame su įvairiomis daržovėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų