• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užgavėnių šiupinys. Pelenų dienos receptas. Padažas keptai vištai ar žuviai. Namie sūdyta lašiša ar skumbrė.

REKLAMA
REKLAMA

Užgavėnių šiupinys

Jam reikės 100 g virtos jautienos, 100 g virtų jautienos inkstų, 50 g rūkyto kumpio, 50 g pieniškų dešrelių, 100 g raugintų agurkų, 200 g bulvių, 2 svogūnų, 50 g sviesto, 50 g kečupo, 1 litro mėsos sultinio. Visą recepte nurodytą mėsą supjaustyti kubeliais, raugintus agurkus susmulkinti ir patroškinti, svogūnus pakepti su sviestu ir kečupu. Į verdantį sultinį suberti kubeliais supjaustytas bulves ir virti, kol suminkštės. Tada sudėti visus kitus produktus ir dar pavirti 10 minučių. Valgyti su grietine.

REKLAMA

Pelenų dienos receptas

Patiekalui pagaminti reikės išvalytos silkės, virtų morkų (jų turi būti mažiau negu silkės), mažo svogūno, majonezo, trupučio aliejaus, prieskonių - labai tinka karis.

Silkę, išvirtas ir nuvalytas morkas supjaustykite kubeliais. Smulkiai sukapokite svogūną ir pakepinkite aliejuje. Į dubenį sudėkite silkę, morkas ir pakepintą svogūną, Įberkite prieskonių, užpilkite nekaloringu majonezu, išmaišykite ir keletą valandų palaikykite vėsiai. Prieš valgant, jei dar reikės, įdėkite majonezo ar grietinės, išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA

Padažas keptai vištai ar žuviai

Reikės indelio liesos grietinės, kečupo, česnako pagal skonį, druskos, pipirų. Į dubenėlį suspauskite 2-4 skilteles česnako, įberkite druskos ir su šaukšteliu patrinkite. Į tą patį dubenėlį supilkite grietinę, šaukštą kečupo, įberkite truputį pipirų. Viską išmaišykite. Padažą užpilkite ant karštos, ką tik iškeptos vištos ar žuvies.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Namie sūdyta lašiša ar skumbrė

Žuvį nuvalykite, išimkite kaulus. Į dubenėlį įberkite valgomą šaukštą druskos (su kaupu), valgomą šaukštą cukraus (be kaupo), nemažai pipirų. Žuvį dėkite į didelį dubenį, nes atsiras daug sulčių, gausiai apibarstykite cukraus, druskos ir pipirų mišiniu. Laikykite šaldytuve 5-7 dienas. Atsiradusias sultis nupilkite. Jei žuvies pasigaminote per daug, jos gabalėlius suvyniokite į maistui vynioti skirtą plėvelę ir laikykite šaldytuve. Taip paruošta ir laikoma žuvis nesuges ir bus skani apie 2 mėnesius. Žuvis turi būti sūri, gerai jaustis pipirų skonis. Taip paruošta žuvis labai tinka sumuštiniams gaminti.

Violeta Strimaitytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų