Lietuviai įpratę, kad Kūčių stalas būtų gausus, kad ant jo būtų ne mažiau patiekalų, kiek Kristus turėjo apaštalų. Tarp tų mažiausiai 12 patiekalų nėra nieko mėsiško. O ką valgo per Kūčias mūsų tolimesni ir artimesni kaimynai?
Panašus, o galbūt net kuklesnis lenkų Kūčių stalas. Jie valgo burokėlių sriubą, makaronus ir būtinai kompotą, išvirtą iš 12 rūšių vaisių. Mėsos nevalgo ir italai. Užtat ant jų stalo net 15 patiekalų iš žuvies, makaronų ir saldumynų. Laimę ir turtus simbolizuoja medaus ir migdolų meduolis.
Visi kiti per Kūčias kerta mėsą net apsilaižydami. Latviai neįsivaizduoja šventinės vakarienės be "kukio" - su miežiais virtos kiaulės galvos. Kepta kalakutė būtina ant anglų Kūčių stalo. Jie taip pat valgo kalėdinį pudingą ir saldžius pyragėlius su vaisų įdaru. Kalakutę su triufeliais labai mėgsta ispanai. Vokiečiai labiau mėgsta ne kalakutą, bet keptą antį ar žąsį, taip pat tradicines dešreles su kopūstais. Keptą žąsį ir kiaulieną smagiai kerta danai. Jie taip pat valgo marinuotą silkę, paštetą, ryšių košę su riešutais.