Puodelis kakavos per dieną padeda išsaugoti sveikatą. Tokia Amerikos mokslininkų išvada. Jie išsiaiškino, kad kakavoje daug stiprių antioksidantų. Šios medžiagos padeda išvengti daugelio ligų ir lėtina organizmo senėjimo procesą. Paskutiniais duomenimis, šiame gėrime daugiau antioksidantų nei arbatoje.
Pastaruoju metu daugelis tyrinėtojų tvirtina apie arbatos ir kakavos naudą. 2003-iųjų balandžio mėnesį Kinijoje buvo publikuoti duomenys apie tai, kad arbatos mėgėjai dukart rečiau serga vėžiu nei negeriantieji šio gėrimo. 1998 metais ištyrus 8 000 amerikiečių buvo nustatyta, kad šokoladas, gaminamas iš kakavos, prailgina gyvenimą.
Arbatoje ir kakavoje gausu polifenolių, kurie žmogaus organizmą veikia kaip antioksidantai. Jie naikina laisvuosius radikalus - nešvarias daleles, išskiriamas organizmo, kurios kenkia kitoms ląstelėms ir turi įtakos vėžio išsivystymui.
Niujorko Kornuelo universiteto mokslininkai atliko bandymus, norėdami išsiaiškinti, koks arbatoje ir kakavoje antioksidantų kiekis. Pasirodo, kakavoje antioksidantų triskart daugiau nei juodojoje arbatoje.
"Nors antioksidantai labai svarbūs norint išsaugoti sveikatą, tačiau kol kas nežinoma, kiek jų reikia per dieną", - sako Čan Jun Li, Kornuelo universiteto mokslininkas. Taigi kartkartėm išgertas puodelis karštos kakavos - antioksidantų šaltinis.
Nors kakavos yra daugelyje produktų, ją geriau vartoti kaip gėrimą.