Ežiuolė valo kraują ir limfą, stiprina baltųjų kraujo kūnelių, kovojančių su neigiamais mikroorganizmais, veiklą. Ežiuolės preparatus patartina vartoti 3-4 savaites.
Česnakas turi fitoncidų, naikinančių kai kurias bakterijas ir virusų rūšis. Reguliarus česnakų vartojimas padės išvengti dažno persišaldymo.
Ženšenis stiprina imuninę ir nervų sistemas, didina fizinę ištvermę.
Vitaminai A ir E - stiprūs antioksidantai, vartojami profilaktiškai (ne aštriuoju ligos periodu). Jie stimuliuoja baltųjų kraujo kūnelių aktyvumą, dalyvauja susidarant gleivėms (jos svarbios kvėpavimo takų saugotojos). Tyrimai parodė, kad reguliariai vartojant šiuos vitaminus 22 procentais rečiau sergama peršalimo ligomis. Daugiausia šių vitaminų yra žuvyje, morkose, kiaušiniuose, piene, geltonose ir tamsiai žaliose daržovėse, augaliniuose aliejuose.
Vitaminas C - stiprus antioksidantas. Naudingiausia šį vitaminą vartoti su rutinu (askorutinu). Rutinas stiprina vitamino C veikimą. Vitamino C gausu citrusuose.
Cinkas stimuliuoja imuninę sistemą. Jo gausu mėsoje, mielėse, jūros gėrybėse.