Mokslininkai iš Niujorko medicinos mokyklos "Maunt Sinai" po tyrimų priėjo išvadą, kad maisto gamyba turi būti labai kruopšti ir jokiu būdu ne greita - tik taip pavyksta išsaugoti visas maiste esančias naudingas medžiagas. Tai ypač svarbu diabetikams.
Tyrimai parodė, kad amerikiečiams įprastu "greitu" būdu paruošiamas maistas paprastai pakelia toksinų kiekį kraujyje. Tuo tarpu lėtai paruoštas maistas, priešingai, yra sveikas organizmui, kadangi jį ruošiant nedingsta naudingos maistinės medžiagos. Tyrimuose dalyvavo keliasdešimt žmonių, kurių didžioji dalis sirgo diabetu, ir visiems nuolat kemšamas "greitas" maistas turėjo įtakos sveikatai - ji blogėjo.
Mokslininkai taip pat pasiūlė visiems, o ypač sergantiesiems diabetu, labiau kreipti dėmesį į mitybą ir stengtis geriau maitintis ne greito maisto užkandinėse, o normaliose valgyklose ar restoranuose, kur maistas ruošiamas ilgiau. Neturintiesiems laiko patariama planuoti savo mitybą ir maistą geriau užsisakyti iš anksto.