Niekas neužginčys, kad studijų metais įgyjama išties nemažai žinių apie aludes ir alaus gėrimą apskritai. Tačiau šios būna praktinės, o ne teorinės. Tad Didžiojoje Britanijoje, Koventrio mieste, esantis Varviko universitetas nutarė užpildyti teorines alų mėgstančių studentų spragas. Nuo Naujųjų metų kiekvienas panorėjęs studentas gali išklausyti vieną semestrą trunkančią discipliną "Socialinė Anglijos aludžių istorija". Ją pasirinkusiems studentams neteks nuobodžiauti, mat dėstomos tikrai įdomios temos: apie keistus aludžių pavadinimus ir jų raidą bėgant laikui, apie aludžių maistą bei apie šalies aludes, kuriose patiekiamas pats stipriausias alus. Be to, studentai sužinos esminius skirtumus tarp aludės, tavernos ir smuklės, skirtumus tarp alaus ir elio bei nemažai įdomių istorinių faktų, susijusių su alumi.
Kaip ir galima spėti, kursas yra neįtikėtinai populiarus. Beje, jį dėstantis dėstytojas yra... abstinentas. Tiek daug faktų apie alų jis yra sukaupęs ne todėl, kad jį mėgsta, o todėl, kad ragina studentus atsisakyti šio ir kitų alkoholinių gėrimų.