Airijoje virėjai mėgėjai, nežinantys, pavyzdžiui, kaip tinkamai išvirti seną kalakutą arba pagaminti suflė, nuo šiol galės gauti profesionalią pagalbą, paskambinę visą parą veikiančia "karštąja" telefono linija.
Naująją paslaugą praėjusią savaitę pradėjo teikti 40 metų darbo stažą turintis virėjas Oženas Maksvynis (Eugene McSweeney).
"Susilaukiau didelio susidomėjimo. Žmonės skambina, norėdami išsiaiškinti, kodėl jų uogienė nenusistovi, ar saugu valgyti keistos spalvos faršą, ir dėl daugiau panašių dalykų", - pirmadienį tarptautinei žiniasklaidai savo gimtajame Kilkenio mieste sakė O. Maksvynis (Eugene McSweeney).
Patyrusiam virėjui šovė į galvą mintis įsteigti savotišką avarinę tarnybą, kai nusibodo atsakinėti į draugų, giminaičių ir šiaip praeivių, atpažindavusių jį kaip televizijos kulinarijos laidų dalyvį, klausimus. "Tada aš pagalvojau, kodėl nesukūrus struktūros ir neėmus užmokesčio už tai, ką aš dabar darau nemokamai. Paprastai problemą aš išsprendžiu gana greitai. Jei nepajėgiu, perskambinu žmonėms vėliau, kai randu reikiamą atsakymą", - sakė specialistas, kurio patarimas telefonu kainuoja 1,9 euro už minutę.
Anot O. Maksvynio (Eugene McSweeney), į jį telefonu kreipiasi ir kiti virėjai, norintys gauti profesionalų patarimą, o kitą savaitgalį jis ruošiasi telefonu padėti vienai moteriai parengti visą pietų meniu.
Naująja paslauga kol kas įmanoma naudotis tik Airijoje, tačiau O. Maksvynis (Eugene McSweeney) jau ieško galimybių, kaip įrengti liniją, kuria būtų galima skambinti ir iš Didžiosios Britanijos.
"Nežinau, kaip viskas eisis toliau, bet žmonėms mano sumanymas, atrodo, patinka. Galbūt aš pradedu kažką, kas taps labai dideliu verslu", - sako virėjas, pridurdamas, jog daugelis skambinančiųjų apgailestauja, kodėl jis savo paslaugų neteikė prieš Kalėdas.
Reuters-ELTA