• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi nori Europos pinigų

Europos Sąjungos pinigų gviešėsi ir garsi Kauno "daktarų" grupuotė. "Lietuvos rytas" rašo, kad tai paaiškėjo, kai šį mėnesį už grotų atsidūrė Kauno rajono savivaldybės Ekonomikos skyriaus vyriausiasis specialistas 28 metų Paulius Kairys.

REKLAMA
REKLAMA

Valdininką darbo vietoje sulaikė Policijos departamento Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai, o Vilniaus 2-osios apylinkės teismas leido suimti 15 parų. Jau po sulaikymo paaiškėjo, jog P. Kairys į teisėsaugos pareigūnų akiratį pateko dėl veiklos Lietuvos verslo paramos agentūroje (LVPA), kur dirbo skyriaus vedėju.

REKLAMA

Šioje darbovietėje P. Kairys labai artimai susibičiuliavo su kiek anksčiau sulaikytu LVPA direktoriaus pavaduotoju Mindaugu Vilčinsku, Kontrolės departamento Priežiūros skyriaus viršininku Tomu Ulinausku bei laikinojo premjero Zigmanto Balčyčio sūnumi Donatu. Beje, pastarajam šiuo metu yra draudžiama bendrauti su kai kuriais įtariamaisiais.

Manoma, kad ši kompanija palaikė gerus santykius ir su Kauno nusikaltėliais. T. Ulinauskas nuo vaikystės bičiuliavosi su nusikalstamo pasaulio šulu Bronislavu Siručiu. Dar dirbdamas Nacionalinėje mokėjimo agentūroje, šis valdininkas padėjo B. Siručiui pagrobti Europos Sąjungos pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

Finansinei aferai buvo pasirinkta netoli Kauno esanti neveikianti Šilų paukštyno bendrovė. Klastodami dokumentus nusikaltėliai gavo apie 200 tūkstančių litų ES pinigų ir ketino gauti dar apie 800 tūkstančių. Tačiau šitą sumanymą sužlugdė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai.

Prasidėjus tyrimui, gaujos vadeiva B. Sirutis pasislėpė nuo teisėsaugos. Žurnalas "Esktra" duomenimis, B. Siručio jau nebėra gyvo. Ar šis Kauno mafijos vadeivos pašalinimas susijęs su Europos Sąjungos lėšų grobstymu, teisėsaugininkai komentuoti kol kas nelinkę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neseniai sulaikytas P. Kairys su vienu Kauno "daktarų" gaujos šulu Egidijumi Abariumi, pravarde Goga, galėjo susipažinti per savo brolį Regimantą, pravarde Klišius. Šis nuo senų laikų priklausė "daktarų" aplinkai.

Manoma, jog iš pradžių E. Abarius surado vieną Raseinių rajono ūkininką, kurio vardu, padedant P. Kairiui, buvo suteikta apie 350 tūkstančių litų parama. Įtariama, kad po šio projekto P. Kairys dar kartą E. Abariui padėjo gauti ES pinigų. Šį kartą lėšos neva buvo skirtos atsarginių dalių gamybai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų