Kietis
Antikos laikais kiečiais buvo gydomos kąstinės žaizdos ir vandenė, o viduramžiais - moteriškos ligos ir pilvo skausmai.
REKLAMA
REKLAMA
Vaistams tinka visas augalas, net jo šaknys. Kietyje yra karčiųjų, rauginių medžiagų, eterinio aliejaus, dervų.
REKLAMA
Kietis vartojamas nuo virškinimo sutrikimų, vidurių pūtimo, menstruacinių sutrikimų. Jei kietis vartojamas kaip prieskonis, tai palengvina riebių, sunkiai virškinamų patiekalų virškinimą.
Arbata ruošiama taip: 2 arbatinius šaukštelius žaliavos užplikykite stikline verdančio vandens ir uždenkite. Po 10 minučių nukoškite ir vartokite mažais gurkšneliais iki 2 stiklinių per dieną.
Dėmesio! Nėščiosioms kiečių arbatos vartoti negalima.
REKLAMA