REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicinės Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) atstovai pareiškė, jog parems Seimo daugumą ir socialdemokratų lyderio Algirdo Brazausko Vyriausybę, jeigu naujasis prezidentas Rolandas Paksas kėsintųsi į jos stabilumą.

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu R. Paksas, siekdamas įgyvendini savo nerealius pažadus, bandytų pažeisti Vyriausybės ir Seimo daugumos stabilumą, mes paremtume Algirdo Brazausko Vyriausybę", - BNS antradienį (01.07) sakė Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos seniūnas Andrius Kubilius.

REKLAMA

Konservatoriai Seime turi 9 narių frakciją. Iš viso Seime yra 141 narys.

Netrukus po pergalės sekmadienį vykusiuose rinkimuose R. Paksas pareiškė, jog norėtų pakeisti kai kuriuos ministrus.

Apie Vyriausybės sudėtį R. Paksas ketina antradienį per pietus kalbėtis su premjeru A. Brazausku.

Premjeras teigia nelinkęs keisti Vyriausybės, bet žadėjo tartis su valdančiosios daugumos partneriais socialliberalais, jeigu bus "kategoriški reikalavimai".

REKLAMA
REKLAMA

1998 metais Konstitucinis Teismas (KT) išaiškino, kad po prezidento rinkimų Vyriausybė neatsistatydina, tik grąžina įgaliojimus naujam valstybės vadovui.

Teismo nuomone, naujasis prezidentas teikia Seimui įgaliojimus grąžinusios Vyriausybės vadovo kandidatūrą.

Jeigu Seimas pritaria jai, laikoma, kad Vyriausybė gavo naujus įgaliojimus dirbti toliau. Jeigu pritarimo nėra - Vyriausybė atsistatydina ir pradedama naujo ministrų kabineto formavimo procedūra.

Šią procedūrą KT pavadino "mandagumo atsistatydinimu", kuris "leidžia patikrinti, ar po prezidento rinkimų Seimas vis dar pasitiki savo suformuota Vyriausybe".

Iš naujo gavęs įgaliojimus veikti, Ministrų kabinetas toliau dirbs pagal ligšiolinę Vyriausybės programą.

Parengti naują programą ir gauti jai Seimo pritarimą reiktų tik tuo atveju, jei pasikeistų daugiau kaip pusė Vyriausybės narių.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų