Vitaminas C - nuo vėžio
Mėsos ir pieniškų produktų dieta skatina skrandžio ir stemplės vėžio vystymąsi. Smarkų šių ligų pagausėjimą per pastaruosius 30 metų mokslininkai sieja su per gausiu baltyminio maisto vartojimu. Storuliai, norėdami suliesėti, griebiasi kefyro dietos, sportininkai ir kultūristai - sūrio ir mėsos, kad padidėtų raumenų masė. Konektikuto universiteto mokslininkai ištyrė 1 000 pacientų, sergančių vėžiu, ir 700 sveikų žmonių maitinimosi įpročius. Jei racione per daug cholesterino, gyvulinės kilmės baltymų ir vitamino B 12, esančio mėsoje, sūryje ir piene, taip pat druskos ir nitratų perteklius, didėja rizika susirgti vėžiu. Užtat askorbino ir folinė rūgštys, beta karotinas ir vitaminas B 6 mažina onkologinių ligų grėsmę. Jei kartą per savaitę išgersite 200 miligramų vitamino C (6 mėnesių kursas), galite jaustis saugus.