REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
78
Avicii (nuotr. Vida Press)

Visai neseniai įvyko kasmetiniai „Billboard“ apdvanojimai, o žinios apie renginį sklinda iki šiol.

78

Visai neseniai įvyko kasmetiniai „Billboard“ apdvanojimai, o žinios apie renginį sklinda iki šiol.

REKLAMA

Daugelis tik dabar pastebėjo, kad ypatingo dėmesio apdovanojimuose sulaukė visai neseniai anapilin išėjęs didžėjus Avicii.

„Billboard“ apdovanojimų metu jis buvo ypatingai pagerbtas savo kolegų. „Jo mirtis buvo didžiulė netektis tiek muzikos pasauliui, tiek ir mums visiems. Jis buvo muzikantas, kuris įvairiais būdais įkvėpė daugelį – jis mums be galo daug reiškė“, – gražiausius žodžius išsakė „The Chainsmokers“ narys Drew Taggartas.

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad Švedų didžėjus, kurio tikrasis vardas buvo Timas Berglingas, buvo rastas negyvas balandžio pabaugoje Omano karalystės sostinėje Maskate. Muzikantui buvo 28 metai.

Avicii buvo tarp pirmųjų didžėjų, prasiveržusių į pagrindinę muzikos srovę. Jis sukūrė pasaulinį hitą iš „Coldplay“ dainos „A Sky Full of Stars“, kuriai pridėjo energingą elektroninį elementą.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat padėjo įrašyti naujausią Madonnos albumą. Socialiniame tinkle „Instagram“ ši popmuzikos superžvaigždė paskelbė savo ir Avicii nuotrauką, prie kurios prirašė: „Taip tragiška. Sudie, brangus mielas Timai. Išėjęs per greitai.“

REKLAMA

Tarp didžiausių jo individualių hitų yra „Wake Me Up“, kuris 2013 metais Europoje buvo atsidūręs populiariausių dainų sąrašų viršūnėse.

2015 metais jis didžėjavo per Švedijos princo Carlo Philipo (Karlo Filipo) ir jo nuotakos Sofios (Sofijos) vestuvių priėmimą. Pasirodžius naujienoms apie Avicii mirtį karališkoji pora paskelbė pareiškimą, kuriame sakoma: „Mums teko garbė jį pažinoti ... Žavėjomės juo kaip menininku ir kaip nuostabiu žmogumi.“

Švedijos premjeras Stefanas Lofvenas pavadino Avicii „vienu didžiausių šiuolaikinių muzikos vardų Švedijoje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų