REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš vėl iš atostogų užsienyje grįžote ne pailsėję, o nuvargę? Tikrą ramybės oazę rasite visai čia pat – Neringoje. Lietuvos pajūrio perlas užburia gamtos grožiu ir tykiu gyvenimo būdu. Tačiau dažnai Neringa nepelnytai aplenkiama kaip nuobodi vieta, kurioje nėra, ką veikti.

Iš vėl iš atostogų užsienyje grįžote ne pailsėję, o nuvargę? Tikrą ramybės oazę rasite visai čia pat – Neringoje. Lietuvos pajūrio perlas užburia gamtos grožiu ir tykiu gyvenimo būdu. Tačiau dažnai Neringa nepelnytai aplenkiama kaip nuobodi vieta, kurioje nėra, ką veikti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pateikiame keletą idėjų, kaip įdomiai ir aktyviai praleisti laiką Neringoje.

1. Pasinerkite į gamtos grožį Nidoje

Nida – viena gražiausių Lietuvos vietų. Tiek savo unikalia gamta, tiek jaukiais mediniais žvejų nameliais kurianti harmoningą, ramybe alsuojančią atmosferą. Tiesa, gal dėl didelių nuomos kainų, lietuvių turistai dažnai Nidą aplenkia. Tačiau nebūtina nuomotis Nidoje namelio – užtenka ir vienos dienos išvykos, per kurią pamatysite tikrai daug.

REKLAMA

Visų pirma pasivaikščiokite po miestelį ir užsukite į beveik šimtametę Nidos žvejo etnografinę sodybą. Tuomet aplankykite Nidos etnografines kapines, kuriose išvysite tik Kuršių nerijai būdingus medinius paminklus – krikštus. Tuomet traukite į pušimis apaugusias kopas. Viena iš jų – Urbo kalnas, nuo kurio atsivers įspūdingas vaizdas. Pasigrožėkite ant kalno stovinčiu 30 metrų švyturiu. Atviruko vertas vaizdelis nustebins iš užlipus ant Uošvės kalno Skruzdynėje. Ir, žinoma, neaplenkite Parnidžio kopos. Nuo jos apžvelkite Kuršių marias ir Baltijos jūrą.

REKLAMA
REKLAMA

2. Pasivaikščioite Juodkrantės pažintiniu taku

Neringoje besilankantys turistai dažnai aplenkia Juodkrantę. Tai – didžiulė klaida. Šis nedidelis jaukus pajūrio kaimelis turi kuo didžiuotis. Užlipkite ant Raganų kalno apžiūrėti daugiau kaip 100 liaudies meistrų įrengtos medinių skulptūrų ekspozicijos. Vėliau aplankykite akmeninių skulptūrų parką. Ir būtinai pasivaikščiokite Juodkrantės pažintiniu-dendrologiniu taku. Per sengirę einantis takas supažindins su vietine gamta, kurios nepamatysite niekur kitur Lietuvoje. Be to take įrengta įspūdinga garsų gaudyklė, primenanti megafoną. Pakeliui namo nepamirškite nusipirkti vietinės rūkytos žuvies. Čia ji paprastai būna kiek pigesnė, nei Nidoje ar Smiltynėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. Praleiskite pusdienį Smiltynėje

Jei turite vos pusdienį ir viešite Klaipėdoje, išnaudokite jį kelionei į Smiltynę. Tam užtenka persikelti keltu į kitą marių pusę. Išlipę keliaukite vaizdingu taku link etnografinės žvejo sodybos. Apžiūrėkite senovinių laivų ekspoziciją. Pasivaikščiokite Jūrų muziejaus kiemelyje. Jame esančiame baseine gyvena ruoniai, jūrų liūtai ir pingvinai. Tuomet pro dešinę muziejaus pusę mažu takeliu keliaukite tiesiai ir atsidursite ant didžiulio molo tarp jūros ir marių. Vaizdas – įspūdingas ir vertas išsitraukti fotoaparatą.

REKLAMA

4. Aplankykite Jūrų muziejų ir Delfinariumą

Smiltynėje įsikūrę Jūrų muziejus ir Delfinariumas yra verti atskiros ekskursijos. Tiesa, šiuo metu muziejus uždarytas rekonstrukcijai. Duris jis atvers liepos 4 dieną. Tuomet bus galima išvysti ekspozicijas, ruonius, pingvinus, kitus gyvūnus. O didysis muziejaus akvariumas vėl lauks lankytojų šios vasaros pabaigoje.

Tačiau jau šiuo metu lankytojų laukia Delfinariumas. Jame rengiami delfinų pasirodymai, kurie nepaliks abejingų mažųjų lankytojų. Prieš rengdamiesi aplankyti Delfinariumą, būtinai pasidomėkite, kada jame vyksta delfinų pasirodymai.

REKLAMA

5. Surenkite dviračių žygį per Kuršių neriją

Jei mėgstate sportą ir aktyvų laisvalaikį, surenkite dviračių žygį. Kuršių nerijos parke yra irengta daugiau kaip 50 km ilgio dviračių trasa. Patogus takas prasideda Smiltynėje ir driekiasi per Juodkrantę, Pervalką, Preilą ir Nidą. Miškingomis vietovėmis einantis dviračių takas tinka net mažai patyrusiems dviratininkams – įkalnės nedidelės bus lengvai įveikiamos, o važiavimo nedrums automobiliai. Take įrengtos informacinės lentelės, kuriose rasite žemėlapį ir lankytinas vietas. Tiesa, iš anksto pasirūpinkite vandeniu ir užkandžiais, nes parduotuves rasite tik gyvenvietėse. Nepamirškite purškalo nuo uodų, kremo nuo saulės ir geros nuotaikos!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų