Vienas dažniausių pusryčių pasirinkimų – tai blynai. Tik viena bėda, kad dažnai reikia ilgokai pastovėti prie keptuvės. Taigi laidos Skaniai ir paprastai vedėjas Gediminas siūlo blynus kepti orkaitėje ir daugiau dėmesio skirti įdarui. O dar geresnė idėja lėtiems vasariškiems pusryčiams – tai blynus kepti grilyje. Šefas garantuoja, kad tokie blynai taps vasaros hitu.

Blynai grilyje (nuotr. Organizatorių)

Blynai grilyje (nuotr. Organizatorių)

Šie blynai yra nepaprastai minkšti, purūs ir lengvi, o vaizdas tiesiog nuginkluojantis. Vien ko vertas momentas, kuomet blynai tiek išsipučia, kad atrodo išlips iš keptuvės. Jo vidus lieka  įdubęs ir čia jau leidžiama pasireikšti fantazijai – dėti tiek saldų, tiek sūrų ar aštrų įdarą. Neabejotinai šie gražuoliai įtiks kiekvieno skoniui.

Gedimino blynų improvizacijos laidoje „Skaniai ir paprastai“ šeštadienį 9.00 per TV3.

Orkaitėje kepti blynai

 

Blynai grilyje

Blynai grilyje

Blynų tešlai (4 porcijoms) pagaminti Jums reikės:

•    8vnt vidutinio dydžio kiaušinių •    1 stiklinės (~170ml) riebaus pieno •    1 stiklinės (~130g) kvietinių miltų •    Žiupsnelio druskos bei pipirų

REKLAMA

•    1 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio •    2 šaukštų sviesto

Blynams paruošti Jums reikės:

•    8vnt minkštai virtų putpelės kiaušinių •    2vnt gerai sunokusių avokadų •    1-2 šaukštų citrinų sulčių •    ~150g sūdytos lašišos

Įkaitinti orkaitę iki 220°C (kaitinimas iš viršaus ir apačios) ir sudėti ketaus keptuvėles (arba kitą/-us karščiui atsparius indą/-us), kad tolygiai įkaistų.

Sumaišyti miltus, druską ir pipirus. Išplakti kiaušinius su pienu, sudėti sausus ingredientus ir gerai išmaišyti.

Į įkaitusias keptuvėles įdėti po pusę šaukšto sviesto, jį ištirpinti ir padengti visą keptuvėlių vidų. Tuomet įpilti maždaug pusę keptuvės tūrio paruoštos blynų tešlos ir ant viršaus užbarstyti tarkuotu parmezano sūriu.

Kepti, kol gražiai paskrus, maždaug 15 minučių (kepant trumpiau bus minkštesnis vidus, bet mažiau iškils; kepant ilgiau – bus sausesnis vidus, tačiau labiau iškils).

Kambario temperatūros putpelės kiaušinius dėkite į verdantį vandenį, virkite lygiai 2 minutes ir 30 sekundžių ir iškart sudėkite į labai šaltą vandenį. Kiaušiniams atvėsus, atsargiai nulupkite.

Gerai prinokusius avokadus sutrinkite su šakute, įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite.

Iškepusio blyno vidų patepkite trintu avokadu, ant jo dėkite sūdytą lašišą, perpus perpjautus minkštai virtus putpelės kiaušinius, papuoškite jūsų mėgstamomis žolelėmis ir prieš patiekdami pašlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi.

REKLAMA

Grilyje keptas blynas su citrinų kremu

Blynai grilyje

Blynai grilyje

Blynams su „ricotta“ sūriu paruošti Jums reikės:

•    6vnt vidutinio dydžio kiaušinių •    2-3 šaukštų cukraus •    250g „ricotta“ sūrio •    ~120g kvietinių miltų •    300ml riebaus pieno

•    2 šaukštų sviesto •    Cukraus pudros •    Šviežių uogų

Citrinų kremui paruošti Jums reikės:

•    6vnt kiaušinio trynių •    110g cukraus •    80ml citrinų sulčių •    1 citrinos žievelės •    100g sviesto    

Kiaušinius su cukrumi maišyti, kol ištirps cukrus. Sudėti „ricotta“ sūrį ir išmaišyti iki vientisos masės. Suberti miltus ir išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Galiausiai supilti pieną, išmaišyti ir palikti 10-15 minučių tešlą pastovėti, kad išbrinktų miltai.

Paruošti citrinų kremui jums reikės sumaišyti kiaušinio trynius, cukrų ir citrinų sultis ir citrinos žievelę iki vientisos masės ir kaitinti vandens vonelėje, kol masė sutirštės (reiktų pasiekti 85C). Vėliau kremą atvėsinti iki maždaug 50-60C, maišant po truputį sudėti sviestą. Sviestui išsimaišius kremas paruoštas.

Į iš anksto iki 230C įkaitintą keraminį grilį ant netiesioginės kaitros sudėti ketaus keptuvėles, kad įkaistų. Į įkaitintas keptuvėles įdėti po pusę šaukšto sviesto, jam ištirpus supilti maždaug pusę keptuvėlės tūrio anksčiau paruoštos blynų tešlos ir kepti apie 20 minučių.

Iškeptą blyną apibarstyti cukraus pudra ir patiekti su citrininiu kremu bei šviežiomis uogomis.

Skanaus!

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Narkevičius – vėl įvykių sūkuryje: Trakų rajone sustabdytas keliuko remontas kelia daug klausimų
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Skaičiai gąsdina: per karantiną 11400 į septintą dešimtį įkopusių asmenų neteko darbo
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Žada masinį tyrimą dėl Covid-19: aiškinsis, kokį imunitetą sugebėjome įgyti
DABAR RODOMA
Farai. Klaipėdoje BMW lėkė tarsi viesulas: taranavo automobilį ir išrovė medį
DABAR RODOMA
„Pasikalbėkim #IŠNAMŲ“ su Zuokiene apie savanorystę COVID-19 židinyje ir nemalonų vyro akibrokštą
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Nausėda gimtadienį sutiko Nidoje, keturių žvaigždučių viešbutyje
DABAR RODOMA
TV3 žinios. Lietuvoje savaitgalį – susirgimų koronavirusu šuolis
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Egzaminai prasidės birželio 22 d.: aiškėja tvarka, kaip jie vyks
DABAR RODOMA
TV3 Žinios. Koronaviruso židiniai plečiasi globos namuose: sergančiųjų daugėja Antaviliuose, Širvintose
DABAR RODOMA
Vilniaus centre užpultas Anušauskas su žmona: ieško kaltininko
REKLAMA
Jonas Vozbutas su mama Rasa (tv3.lt fotomontažas)
14-metis Jonas Vozbutas iš Mažeikių Lietuvoje tapo jau tikra legenda. Akordeonu grojantis berniukas ne tik skina pergales įvairiausiuose konkursuose, bet ir yra pelnęs „Metų ...
Žaidimas „galvOK“ (nuotr. Organizatorių)
TV3 televizijos eteryje šeštadieniais rodomas įtraukiantis, ekspresyvus ir linksmas šou „galvOK“. Laidos rengėjai žiūrovams paruošė daug įdomių, ...
Liveta Kazlauskienė ir dukra (nuotr. facebook.com)
Kiekvieną pirmadienio vakarą laidoje „#Iš Namų“ geriausia vedėjų pora – Orestas ir Džilda Vaigauskai – nuotoliniu būdu susisiekia su vis kitu garsiu Lietuvos veidų. Šįkart jų ...
Monika Šalčiūtė (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)
Populiariausias vedėjų duetas – Orestas ir Džilda Vaigauskai – kiekvieną pirmadienį laidoje „#Iš Namų“ kalbina Lietuvos garsenybes, o šįkart apie socialinių tinklų paslaptis ...
„Gero vakaro šou“ (nuotr. Organizatorių)
Šį vakarą TV3 laidos „Gero vakaro šou“ studijoje lankysis garsus gamtos fotografas, ornitologas, knygų apie gyvūnus autorius Marius Čepulis. Jis papasakos daugybę juokingų ...
REKLAMA

×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų