REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Karalienė Elizabeth II (nuotr. SCANPIX)

Vasario 16-osios – Valstybės atkūrimo dienos proga visus Lietuvos žmones pasveikino ne tik vietos valdžia, bet ir užsienio šalių vadovai. Sveikinimuose Lietuvai ir lietuvių tautai linkima laimės, santarvės ir klestėjimo.

3

Vasario 16-osios – Valstybės atkūrimo dienos proga visus Lietuvos žmones pasveikino ne tik vietos valdžia, bet ir užsienio šalių vadovai. Sveikinimuose Lietuvai ir lietuvių tautai linkima laimės, santarvės ir klestėjimo.

REKLAMA

Jungtinės Karalystės karalienė Elžbieta II taip pat mūsų šaliai siuntė šilčiausius linkėjimus ir linkėjo visa ko geriausia Lietuvos žmonėms ateinančiais metais.

„Man nepaprastai malonu nuoširdžiai pasveikinti Jus, Ekscelencija, Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga ir šiltai palinkėti laimės ir klestėjimo Jūsų šalies žmonėms“, – sveikina Japonijos imperatorius Naruhito.

„Lietuviai visuomet liko ištikimi savajai kultūrai ir saugojo valstybingumą. Nuo dainuojančių, per Estiją, Latviją ir Lietuvą besidriekusia gyva grandine išsirikiavusių žmonių Baltijos kelyje 1989 m. iki nepriklausomybės paskelbimo 1990 m., iki apsauginių barikadų prie parlamento, siekiant apsaugoti Seimo rūmus nuo Sovietų karinių pajėgų 1991 m., – visą tą laiką Lietuva sėkmingai kovojo už žmogiškąjį orumą ir valstybės suverenumą“, – rašoma Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Donaldo Trumpo sveikinime.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietijos Federacinės Respublikos prezidentas Frankas Walteris Steinmeieris pabrėžia, kad Lietuva yra ir išlieka svarbia Vokietijos partnere Europos Sąjungoje ir NATO, o abipusį gerą bendradarbiavimą ženklina pasitikėjimas ir draugystė.

REKLAMA

„Dar kartą noriu patvirtinti, kad Prancūzijai yra svarbūs mūsų šalis jungiantys draugystės ir bendradarbiavimo saitai dvišalėje plotmėje bei ES institucijose. Prancūzija ir šiemet prisidės prie Baltijos jūros regiono saugumo, ypač derėtų išskirti dalyvavimą oro policijos misijoje Baltijos jūros valstybėse ir NATO priešakinių pajėgų batalione Lietuvoje“, – savo sveikinimo laiške rašo Prancūzijos Respublikos prezidentas Emmanuelis Macronas.

Sveikindamas Lietuvą Italijos Respublikos prezidentas Sergio Mattarella teigia, kad ilgos ir nuoširdžios draugystės, kurią nuolatos stiprina drauge pripažįstamos vertybės, skatinančios Europos integracijos procesą ir Atlanto Aljansą, kontekste Vilnius ir Roma sugebėjo užmegzti naudingą politinį dialogą ir vaisingą bendradarbiavimą ekonomikos bei kultūros srityse.

Vasario 16-osios išvakarėse Lietuvą pasveikino Bahreino karalius Hamadas bin Isa Al Khalifa, Ispanijos karalius Pilypas, Maroko karalius Mohammedas VI, Švedijos karalius Karlas Gustavas, Australijos Generalinis gubernatorius Davidas Hurley, Austrijos prezidentas Alexandras van der Bellenas, Indijos Respublikos prezidentas Ramas Nathas Kovindas, Indonezijos Respublikos prezidentas Joko Widodo, Kirgizijos Respublikos prezidentas Soronbajas Džejenbekovas, Korėjos Respublikos prezidentas Moon Jae-in, Rumunijos prezidentas Klausas Werneris Iohannis, Rusijos Federacijos prezidentas Vladimiras Putinas, Slovakijos Respublikos prezidentė Zuzana Čaputova, Suomijos prezidentas Sauli Niinistö bei Šveicarijos Konfederacijos prezidentė Simonetta Sommaruga. Sveikinimus laiškus atsiuntė Afganistano, Benino, Burkina Faso, Egipto, Gabono, Jungtinių Arabų Emyratų, Kazachstano, Šri Lankos ir kitų valstybių vadovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų