REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Deborah Dugan (nuotr. SCANPIX)

Nušalinta muzikos apdovanojimų „Grammy“ vadovė atkirto Įrašų akademijai skundu, kuriame teigia, kad jai buvo atkeršyta, kai pranešė apie lytinį priekabiavimą ir diskriminaciją dėl lyties.

3

Nušalinta muzikos apdovanojimų „Grammy“ vadovė atkirto Įrašų akademijai skundu, kuriame teigia, kad jai buvo atkeršyta, kai pranešė apie lytinį priekabiavimą ir diskriminaciją dėl lyties.

REKLAMA

Pusmetį dirbusios Deborah Dugan, kurią Įrašų akademija praėjusią savaitę išvarė atostogų, advokatai antradienį pateikė skundą Lygių užimtumo galimybių komisijai (EEOC) dėl diskriminacijos.

Skunde D. Dugan teigia, kad patyrė Įrašų akademijos vyriausiojo teisininko Joelio Katzo lytinį priekabiavimą, kurį prieš mėnesį taip pat aprašė elektroniniame laiške Akademijos žmogiškųjų išteklių departamento vadovui.

Be to, skunde teigiama, kad D. Dugan buvo mokama mažiau nei buvusiam Akademijos vadovui Neilui Portnowui, kuris pernai pasitraukė iš šio posto.

REKLAMA
REKLAMA

N. Portnowas buvo kritikuojamas už komentarą, kad moterims reikia „pasitempti“, kai 2018 metais „Grammy“ įteikimo ceremonijos užkulisiuose jo buvo paklausta, kodėl tik dvi moterys laimėjo apdovanojimus. N. Portnowas vėliau sakė, kad „prastai parinko žodžius“.

REKLAMA

Komentaras sukėlė tokį didžiulį pasipiktinimą, kad N. Portnowas pareiškė pasitrauksiąs iš savo posto, kai baigs galioti jo sutartis.

JAV vidaus pajamų tarnybai pateikti dokumentai rodo, kad N. Portnowui 2016 metais buvo sumokėta 1,6 mln. eurų. D. Dugan atlyginimas antradienio skunde nenurodomas.

Praėjusią savaitę, likus visai nedaug laiko iki „Grammy“ įteikimo ceremonijos sausio 26-ąją, Įrašų akademija paskelbė, kad D. Dugan, buvusi Bono labdaros organizacijos (RED) vadovė, buvo išleista atostogų, vienam tos organizacijos lyderių pareiškus įtarimų dėl jos netinkamo elgesio.

REKLAMA
REKLAMA

Gruodžio 22-osios elektroniniame laiške D. Dugan Akademiją pavadino „berniukų klubu“.

„Man stengiantis sėkmingai išspręsti daug neišspręstų, Akademijai iškeltų bylų, kurias paveldėjau, viena pareiškėjų savo patirtį dėl mūsų organizacijos vadovybės apibūdino taip: „tai berniukų klubas, ir jie savo finansinius interesus iškelia aukščiau misijos“. Tuomet nenorėjau tuo tikėti, bet dabar, 5 mėnesius jautusi čia aprašytą elgesį ir aplinkybes, pradėjau įtarti, kad ji teisi“, – rašė D. Dugan.

Įrašų akademijos atstovai kol kas neatsakė į elektroninius laiškus su prašymais pakomentuoti. J. Katzo, kuris, kaip nurodoma, serga, firma sakė dar nemačiusi skundo ir negalinti komentuoti įtarimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo skunde D. Dugan teigia, kad 2019 metų gegužę, kai ji sutiko užimti vadovo postą, bet dar nebuvo pradėjusi dirbti, J. Katzo prašymu viena vakarieniavo su juo Laguna Nigelyje Kalifornijoje.

Ten J. Katzas elgėsi „itin nederamai“, teigiama skunde. Jis vadinęs D. Dugan „brangute“ ir „akivaizdžiai bei nepageidaujamai bandęs „įkalbėti“ p. Dugan leistis į romantiškus santykius“.

Skunde teigiama, jog D. Dugan aiškiai parodė, kad tuo nesidomi ir palaiko kitus santykius, bet jis vis tiek vakarui baigiantis bandė ją pabučiuoti, o D. Dugan „greit nusisuko“. J. Katzas toliau priekabiavęs per vėlesnį bendravimą.

Skunde taip pat tvirtinama, kad J. Katzui ir jo firmai Akademija mokėjo nederamai per daug ir kad jo atstovavimas Akademijai bei į „Grammy“ pretenduojantiems artistams buvo interesų konfliktas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų