naujienų portalas tv3.lt
2020.01.17 11:12

Tikrai įmanoma pagaminti pietus ar vakarienę  šeimai už 10 eurų. Tačiau kokie tai galėtų būti patiekalai, kad būtų ir gardu ir sotu? Skaniausiomis idėjomis dalinsis TV3 laidos „La Maistas“ šefai Tomas Rimydis, Vylius Blauzdavičius ir laidos viešnia Dovilė Ramoškaitė.

La maistas: putėsiai su medumi  (nuotr. Organizatorių)

La maistas: putėsiai su medumi (nuotr. Organizatorių)

Dovilė Ramoškaitė – kulinarinio portalo lamaistas.lt projekto vadovė ir viena iš redaktorių, ji rūpinasi, kad kiekvienas užklydęs į portalą, rastų tinkamiausią receptą. O ir pati Dovilė jau seniai jaučia didžiulę aistrą ir meilę maisto gamybai. Laidos metu ji gamins orkaitėje kepto moliūgo sriubą su avinžirniais, užkandžiui – pikantišką varškę su graikiniais riešutais, o desertui –šokoladinius greitai paruošiamus triufelius su kokosų pienu.

Dovilė su laidos „La Maistas“ žiūrovais pasidalino ne vienu praktišku patarimu, pavyzdžiui, įvairiems patiekalams ji pataria naudoti riebesnį (18 proc.) kokosų pieną, nes jis būna kremiškesnis, gardesnis. Jei per riebu, jį visada galima praskiesti vandeniu. Kitas jos patarimas – moliūgų sriubą virti tik iš kepto orkaitėje moliūgo, nes tuomet ji būna gerokai sodresnė, tirštesnė, skoningesnė. Dovilė kartu su moliūgu orkaitėje kepa ir svogūną, saldžią bulvę bei kitus sriubos ingredientus. Dar vienas jos patarimas – prieš kepant orkaitėje svogūną, subadyti jį dantų krapštuku, tuomet svogūnas nesusprogs ir sultys neišsitaškys.

REKLAMA

Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas – profesionalas, vieno geriausių Lietuvoje restorano savininkas ir istorinės lietuvių virtuvės žinovas – Tomas Rimydis sako, kad už 10 eurų galima pagaminti tikrai neblogą vakarienę keturių asmenų šeimai.

„Paruošti pietus ar vakarienę šeimai už tokią nedidelę sumą iš pradžių pasirodė neblogas iššūkis, bet man jis patiko. Teko pasukt galvą, pasivaikščiot po parduotuvę ir pasirodo, kad įmanoma visai puikiai pavalgyti ir už tokią sumą“, – sako profesionalus šefas.

Tomas paruoš trintą žiedinio kopūsto su vištiena sriubą, lėtai keptą sprandinę su lęšiais ir burokėliais, o desertui patieks griliuje keptą bananą su šokoladu.

T. Rimydis visiems pataria į parduotuvę eiti tik gerai apgalvojus meniu bent trims dienoms į priekį ir susidarius produktų sąrašą – taip bus ir taupiau ir greičiau.

Kitas nuolatinis laidos „La maistas“ šefas Vylius Blauzdavičius, užkietėjęs grilio ir mėsos entuziastas, šį kartą nustebins – pagamins vegetarišką vakarienę iš burokėlių humuso, užkeptų spagečių ir grietinėlės-medaus putėsių.

Šį kartą siūlome pasigaminti Vyliaus humusą su burokėliais

Gaminimo laikas: 15 min

Porcijų skaičius: 4

Ingredientai:

1 skardinė konservuotų avinžirnių (arba 240 g virtų)

2 virti burokėliai

1 šaukštas alyvuogių aliejaus

2 skiltelės česnako

1 šaukštelis malto kumino

šiek tiek citrinos sulčių (nebūtina)

Druskos, pipirų

Gaminimas:

Visus ingredientus sudedame į virtuvinį kombainą ir sutriname iki vientisos masės.

Pagal skonį pagardiname druska bei pipirais. Jeigu norisi, įspaudžiame citrinos sulčių.

Jeigu humuso norisi skystesnio, įpilame šiek tiek skysčio nuo konservuotų avinžirnių arba tiesiog vandens.

Patiekiame su daržovių (pvz. morkų) lazdelėmis ar kitais priedais.

Kaip paruošti puikią vakarienę šeimai už 10 eurų, žiūrėkite laidoje „La Maistas“ – sekmadienį 9 val. per TV3, o dar daugiau patarimų ir receptų – www.lamaistas.lt.

„La Maistas“ – skanu čia!

Marwell
2020-01-17 21:35:25
Uz 10 euru cia ne issukis galim ir pusrycius ir pietus ir vakariene pagamint jai nebusim labai ponai
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Ojei 2020-01-21 10:51:13
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Nuo kiekvieno galimybes skirtingos yra kas per karta 10 euru o yra kad savaite maitinasi taip kad   ATSAKYTI
Pencininkė 2020-01-19 17:08:32
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Už 10 eurų aš savaitę valgau.   ATSAKYTI
Janė 2020-01-18 10:15:40
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Aš pietus pasigaminu už 1 eurą,Už 10 jau šventiniai pietūs 4-5 ąsmenų šeimai.   ATSAKYTI
. 2020-01-18 03:12:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
-2
Už 10 eurų visą savaitę 4 asmenų šeimai!   ATSAKYTI
As 2020-01-18 01:46:46
Pranešti apie netinkamą komentarą
-1
Už 10euru ir dvi dienas galima pavalgyti    ATSAKYTI
Marwell 2020-01-17 21:35:25
Pranešti apie netinkamą komentarą
-5
Uz 10 euru cia ne issukis galim ir pusrycius ir pietus ir vakariene pagamint jai nebusim labai ponai   ATSAKYTI
Arūnas 2020-01-17 21:10:54
Pranešti apie netinkamą komentarą
-6
Prigalvoja nesąmonių,nupirkai už 5€šlaunelių iškepei su bulvėm,agurkų raugintų,va tau šeimai vakarienė už 10€   ATSAKYTI

Top Video

Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Po 12 metų kartu Dianos gyvenimas virto pragaru: istorija – pamoka kiekvienam
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Gimtadienio šventė porai virto pragaru: atėmė keturis vaikus, tarnybos reikalauja tūkstančių
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
REKLAMA
Pasakė, kaip iškepti tobulus lietinius (nuotr. Organizatorių)
Savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkavo vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškepė gausybę ...
Blyneliai su obuoliais ir bananais (nuotr. Organizatorių)
Šį sekmadienį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkaus vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškeps gausybę ...
Aušra pasakė, kaip pagaminti skaniausius cepelinus: bus minkšti ir glotnūs (nuotr. Organizatorių)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida buvo skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga laidos viešnia tapo ...
Blynai visiems skoniams (nuotr. Organizatorių)
Šį savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkaus vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškeps gausybę ...
Juodos duonos padažas (nuotr. stop kadras)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga mes nusiteikę švęsti, o tam, ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų