REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Birutė Dambrauskaitė (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Legendinė scenos dainininkė Birutė Dambrauskaitė atvira – už viską labiau ji nekenčia vienatvės. Todėl ji ir toliau aktyviai koncertuoja, o ypatingai darbų gausu šventiniu laikotarpiu. 

16

Legendinė scenos dainininkė Birutė Dambrauskaitė atvira – už viską labiau ji nekenčia vienatvės. Todėl ji ir toliau aktyviai koncertuoja, o ypatingai darbų gausu šventiniu laikotarpiu. 

REKLAMA

Estrados primadona ilgus dešimtmečius džiugina savo išskirtinio tembro balsu, panašu, moteriai laikas nepavaldus, 76-erių Birutė vis dar trykšta jaunatviškumu.

Birutės gyvenimas nebuvo rožėmis klotas, moteris ne kartą yra pasakojusi apie išgyvenimus, kuriuos patirdavo užgęsus scenos šviesoms. 

B. Dambrauskaitė ne kartą atvirai prakalbusi apie gyvenimą su vyru. Moteris neslėpė, kad ją mylimasis mušdavęs: „Ant scenos teko ne kartą lipti su akiniais nuo saulės, slėpti veidą subjaurojusias mėlynes. Vidus verkė, tačiau išorė turėjo šypsotis.“

Dainininkei tekdavo išklausyti ir sutuoktinio priekaištus dėl jos antsvorio. „Vadindavo mane stora, kiaule“, – skaudžias akimirkas prisiminė primadona. Prakalbus apie vaikus ir jų paramą, moteris prasitarė, kad jai teko iškęsti net devyniolika abortų: „Toks mano organizmas, nieko čia nepakeisi“, – atsiduso B. Dambrauskaitė.  Nepaisant to, dainininkė savo vyro nepaliko, jis buvo ir liko jos vienintelė gyvenimo meilė. Maža to, vyrui susirgus, slaugė jį iki pat mirties.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, nors ir šeimoje kildavo rūpesčių, bet Birutė prisipažįsta, kad tai buvo vienintelė jos gyvenimo meilė: „Trejus metus draugavom ir tik bučiavomės, nieko daugiau. Aš tokia nedurna buvau, neatsidaviau, buvau protinga muzikantė, – juokiasi Birutė, – aš taip galvojau: jeigu aš atsiduosiu, jis mane pames, ir jeigu nebus TO, irgi pames. Ir taip buvo“, – pasakoja Birutė ir priduria, kad, nepaisant begalės vyrų dėmesio, būtent tas vaikinas vėliau tapo jos vyru.

REKLAMA

„Viena simpatija buvo. Atvažiuodavo iš Maskvos į naktinį klubą, į barą. Programa baigdavosi penktą valandą ryto. Ir jis atgal važiuodavo į Maskvą. Man atėjo gandai, kad tas pats žmogus atvažiuoja, kai tik aš dainuoju. Tai sakau, parodykit man tą žmogų. Sako: jis jau numirė...“, – apie ištikimiausią savo gerbėją Vaigauskams pasakoja Birutė Dambrauskaitė.

Dainininkė pripažįsta, kad gyvenimas buvo audringas ir vakarėliai dažnai iš barų persikeldavo į namus. „Pradžioj buvo baliai, kai gavau butą. Tai po naktinės programos visa chebra – į namus. Buvo smuikininkas, kuris tyliai grodavo... Kaimynai negalėjo skųstis, nes muzika buvo gera“, – pasakoja Birutė.

REKLAMA
REKLAMA

Įgimtu išskirtinio tembro balsu besididžiuojanti Birutė Dambrauskaitė įvairių titulų kratosi: „Nepatinka, kai man sako – karalienė. Kokia aš karalienė, aš Birutė. Va, jeigu sakytų – liaudies Birutė“, – juokiasi B. Dambrauskaitė.

Tiesa moteris ilgus metus kovojo su antsvoriu ir lygiai tiek pat laiko nuolat konsultavosi su ekstrasensais ir aiškiaregiais dėl būdų, kaip atsikratyti nereikalingų kilogramų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų