REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Kauno eglę pristatančio vaizdo klipo akimirkos (nuotr. Organizatorių)

Didžiuosiuose šalies miestuose įžiebus Kalėdų eglutes, viešojoje erdvėje nesiliauja palyginimai ir diskusijos, kuri iš jų gražesnė. Kauno Rotušės aikštėje jau dešimtus metus išskirtinę instaliaciją sukūrusi menininkė Jolanta Šmidtienė šįkart įkvėpimo sėmėsi iš pasakos apie „Mažąjį princą“, rašoma pranešime spaudai.

3

Didžiuosiuose šalies miestuose įžiebus Kalėdų eglutes, viešojoje erdvėje nesiliauja palyginimai ir diskusijos, kuri iš jų gražesnė. Kauno Rotušės aikštėje jau dešimtus metus išskirtinę instaliaciją sukūrusi menininkė Jolanta Šmidtienė šįkart įkvėpimo sėmėsi iš pasakos apie „Mažąjį princą“, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Tuo metu internete pasirodė vaizdo klipas, kviečiantis aplankyti Kosmines Kalėdas Kaune ir gyvai pasigrožėti unikalia eglute.

Kauno savivaldybės „Facebook“ paskyroje pasirodęs vaizdo klipas pasakoja fantastinę priešistorę, kas ir kaip atgabeno Kosmines Kalėdas į Kauną. Trys mistiniai personažai įveikė tolimą tarpgalaktinę kelionę su itin svarbia misija – padovanoti Kaunui kosminę nuotaiką su fantastiškomis šventinėmis dekoracijomis.

Kelių minučių trukmės siužete veikia trys veikėjai: charizmatiškasis laivo kapitonas, robotas ir kosminė mergina. Jie visi drauge keliauja kurti kosminės emocijos Rotušės aikštėje. Pagrindinį herojų vaidina žinomas Kauno modernaus šokio atlikėjas Andrius Stakelė. Vaizdo klipą vainikuoja jo šokio improvizacija. 

REKLAMA
REKLAMA

„Kosminė tema yra labai konkreti ir tuo pačiu labai abstrakti. Ypač patiko, kad man tiesiog reikėjo būti savimi. Nebuvau įspraustas į griežtus rėmus, galėjau kurti su visa komanda čia ir dabar – tiesiog atsipalaidavau ir improvizavau. Būtent to artėjančių švenčių proga palinkėčiau ir kauniečiams: būkite drąsūs ir nepasiduokite masinei vartotojiškumo epidemijai. Kurkite savas šventes, savo tradicijas, būkite laisvi ir bent vieną dieną pagyvenkite savo kosmose“, – su šypsena savo personažą pristatė A. Stakelė. 

REKLAMA

Atskridę į Rotušės aikštę, ateivius primenantys herojai atgabeno dalelę kosmoso, o robotas žiūrovams dovanoja dirbtinio intelekto sukurtą ketureilį.

„Tai buvo nauja patirtis ir didžiausias iššūkis per kelerius metus dirbant Kauno savivaldybės ryšių su visuomene komandoje. Su kolegomis užsibrėžėme tikslą viską atlikti savo jėgomis. Juk svarbiausia – pozityvi emocija. Šiemet ji tikrai neįprasta, kaip ir pati Kalėdų tema – kosmosas. Regis, kad pavyko sukurti ir perteikti tą atmosferą, o dabar belieka visus pakviesti aplankyti kalėdinį miestelį, pasigrožėti išskirtine Kauno eglute ir viskuo įsitikinti patiems gyvai“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus specialistas Mantas Zinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitė intensyvaus pasiruošimo gaminant rekvizitus ir ruošiant kostiumus, po to – kelios dienos filmavimo ir galiausiai sekęs montažo režisūros etapas bei specialiųjų efektų kūryba trimatėje erdvėje. 

Viena sudėtingesnių užduočių buvo surasti transporto priemonę, kurios interjeras primintų erdvėlaivio vidų. Nors realaus kosminio laivo Kaune aptikti nepavyko, tačiau originalia išeitimi šiai idėjai tapo senas remontuojamas lokomotyvas. Taigi filmavimo aikštele virtusias dirbtuves netoli Kauno geležinkelio stoties trumpam užpildė ryškios šviesos ir įvairiaspalvės dekoracijos.

„Smagu, kad galėjome pagelbėti. Komanda dirbo puikiai, net išvalė mūsų senuką lokomotyvą taip, kaip jau seniai nebuvo. Juokavome, kad po filmavimo reikia gražinti tokį, kokį rado, nes dabar jis nebe tas“, – sutartinai juokavo lokomotyvų remonto dirbtuvių darbuotojai.

Vaizdo klipo autoriai dėkoja už svetingumą Vilniaus lokomotyvų remonto depo Kauno filialo, „Girstučio“ kultūros ir sporto centro bei Kauno miesto muziejaus Rotušės skyriaus kolektyvams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų