REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį visas pasaulis mini Pasaulinę televizijos dieną. Šiandien apie ją kalbamės kartu su žmogumi, kuris televizijos reikalus išmano bene geriausiai TV3 televizijos generaline direktore Laura Blaževičiūte. 

Ketvirtadienį visas pasaulis mini Pasaulinę televizijos dieną. Šiandien apie ją kalbamės kartu su žmogumi, kuris televizijos reikalus išmano bene geriausiai TV3 televizijos generaline direktore Laura Blaževičiūte. 

REKLAMA

TV3 vadovė Laura Blaževičiūtė jau daugiau nei dvidešimt metų sukasi televizijos reikaluose, o nuo 2008-ųjų ji užima TV3 televizijos generalinės direktorės pareigas. Būtent ši žavi moteris kaip niekas kitas geriau žino, kaip per šiuos metus keitėsi televizija ir ką reikia padaryti, kad televizijos kanalas taptų žiūrimiausias visoje Lietuvoje.

Laura, TV3 televizijoje jūs dirbate jau daugiau nei dvidešimt metų. Kokia televizija atrodė tada ir kaip ji yra pasikeitusi šiandien?

Manau, kad yra vienas svarbus dalykas, kuris nesikeičia – televizijos žmogiškumas. Jau prieš dvidešimt metų stengiamės ir siekėme būti kiekvieno žmogaus gyvenimo dalimi ir lygiai taip pat yra šiandien.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, dinamika televizijoje šiandien dienai yra kur kas didesnė, o ir technologinės galimybės leidžia labiau įsitraukti patiems žiūrovams. Jie gali dalyvauti laidose, balsuoti ar net nulemti serialo eigą. Tai tikrai suteikia daugiau galimybių ir gyvybės pačiai televizijai.

REKLAMA

Lapkričio 21-ąją minime simbolinę šventę žiniasklaidos atstovams – Pasaulinę televizijos dieną. Ar ši diena jums taip pat yra svarbi?

Man ši diena yra labai svarbi, nes tikiu, kad šventes reikia švęsti. TV3 televizija jau daug metų yra žiūrovų mylimiausia ir ne tik mylimiausia, bet ir žiūrimiausia Lietuvoje. Mums su visa komanda šiandien yra nuostabi proga pasidžiaugti savo rezultatais ir švęsti. (šypteli)

Kaip jau minėjote, TV3 televiziją žiūrovai iš tiesų labai myli. Ar sudėtinga yra parinkti programas, nuspėti, kurios patiks žmonėms?

REKLAMA
REKLAMA

Tai yra sunku, bet per ilgą laiką mes pradėjome pažinti savo žiūrovą ir kaip kartais sakau, aš tiesiog jaučiu, kas bus žiūrima, o kas ne. Kitą vertus, už kiekvienos laidos ir tinklelio yra profesionalų komanda, kurie tikrai skiria daug laiko analizuodami, kas galėtų būti mėgstama ir laukiama žiūrovų.

Taip pat labai svarbi dalis yra mūsų prodiuseriai ir komandos žmonės, kurie įdeda labai daug širdies, kad kurtų televiziją tokią, kokia ji yra šiandien dienai.

TV3 televizija iš tiesų turi daug laidų, kurios jau ne vieną sezoną suburia gausybę žiūrovų ir lenkia kitus konkurentus. Kaip manote, kokia yra tokių laidų sėkmės paslaptis?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žmonės televizijoje ieško labai daug dalykų. Vienus pritraukia aktualumas, kiti ieško naujovių, o dar kiti nori tiesiog ilsėtis. Neseniai skaičiau naują tyrimą, kuriame žmonės teigia, kad medijų vartojimas ir televizijos žiūrėjimas yra viena iš pagrindinių poilsio formų.

Visgi žmonės televizijoje ieško pramogos, jie nori kartu su mumis praleisti gerą laiką, o mes tuo pačiu jiems suteikiame galimybę gauti naujienas, aktualijas ir praplėsti savo akiratį. Žinoma, svarbiausia yra gera emocija ir geras jausmas. (šypteli)

Televizorių tikrai žiūrite ir savo namuose. Kokios programos yra mylimiausios jūsų šeimoje?

Kiekvieną kartą vakare, virtuvėje gamindama vakarienę, žiūriu žinias. Taip pat šeimoje turime tradiciją kiekvieną penktadienio vakarą žiūrėti TV3 penktadienio šeimos filmą, tuomet pas vaikus ateina draugai, mes kepame spragėsius ir visi kartu žiūrime filmą.

REKLAMA

Mėgstu žiūrėti ir „X faktorių“, nors natūralu, kad aš jau seniai nesu standartinė žiūrovė. Televiziją žiūriu tikrai daug, kad galėčiau vertinti ir žinoti, ką ir kaip mes darome, kelti naujus iššūkius mūsų prodiuseriams ir tobulėti.

Laura, o ko jūs šią dieną pati palinkėtumėte televizijai?

Jaunatviškumo ir energijos. (šypteli)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų