Laidoje „La maistas“ – visas dėmesys pyragams. Lapkričio 6-ąją minima pyragų diena – viena gražiausių metų iniciatyvų, prie kurios kviečiami prisidėti visi šalies gyventojai.

Laidoje „La maistas“ – visas dėmesys pyragams.  (nuotr. TV3)

Laidoje „La maistas“ – visas dėmesys pyragams. (nuotr. TV3)

Gaminkite pyragus, parduokite juos draugams arba kolegoms, o suaukotus pinigus skirkite kasmetinei gerumo akcijai „Išsipildymo akcija“ bei tokiu būdu paremkite sergančius vaikus.

Šiandien laidoje – 3 virtuvės šefai ir 6 ypatingo skonio ir dar neragauti pyragai.

Laidoje „La maistas“ – visas dėmesys pyragams.

Laidoje „La maistas“ – visas dėmesys pyragams.

Nuolatinis laidos „La maistas“ šefas Vylius Blauzavičiaus – daugeliui puikiai pažįstamas grilio karalius. „La maistas“ laidose jis laužo stereotipus, kad grilius skirtas tik mėsai. Vylius jau ne kartą parodė, kad grilius puikiai tinka ir daržovėms, troškiniams bei įvairiausiems kepiniams ruošti.

Jo kolega, irgi šeimininkaujantis kiekvienoje laidoje, – istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas, kurio patiekalai glosto ne tik pilvą, bet ir akį – Tomas Rimydis.

Laidos viešnia – „IKI“ prekybos tinklo konditerijos technologė-konsultantė Daiva Steponienė. Ji yra atsakinga už naujus gaminius ir jų paleidimą į rinką. Moteris maisto gamyba susižavėjo nuo vaikystės, dabar ji gamina ne tik savo šeimai, bet ir visiems Lietuvos gyventojams.

REKLAMA

Daiva žiūrovus nustebins nesaldžia tartalete su cukinijomis ir saldžiu pyragu su migdolų miltais bei cukinijomis.

Moteris laidoje atskleidė, ką renkasi šiomis dienomis renkasi pirkėjai. „Kepiniai su varške, saldžios tartaletės su uogomis yra mėgstamiausi gaminiai. Žodžiai „tartaletė“ ir „tarta“ siekia 1390-uosius metus, kai šis žodis buvo rastas vienoje receptų knygoje.“

T.Rimydis žiūrovams pagamins du pyragus – vienas bus saldus, o kitas – ne. Tomas intriguoja – saldų pyragą sudarys tokie ingredientai, kaip grikiai, burokėliai, voveraitės ir kopūstai. Smalsu, kokia tada bus nesaldžiojo pyrago sudėtis?

Laidoje „La maistas“ – visas dėmesys pyragams.

Laidoje „La maistas“ – visas dėmesys pyragams.

Laidoje Tomas pasakoja ir apie tai, kokius pyragus anksčiau lietuviai valgydavo per šventes. Pasak jo, vienas brangiausių ingredientų – cukrus arba medus. „Istoriniai pyragai nebuvo lengvai gaminami, jie buvo sunkūs, masyvūs, ne itin saldūs. Maistine prasme – labai sotūs.“

Vylius gamins pyragą su mėsa, o kitas – apverstas obuolių pyragas. Vyro teigimu – maistas ne tik maloni terapija, bet ir puikus laiko praleidimo būdas su šeima ir vaikais.

Laidoje „La maistas“ – visas dėmesys pyragams.

Laidoje „La maistas“ – visas dėmesys pyragams.

Laidoje „La maistas“ – ne tik kokybiški receptai, kuriuos apžvelgėme, bet ir įvairūs patarimai, kurie pravers ne tik ruošiantis šventėms, bet ir kasdien, sukiojantis virtuvėje.

Išskirtinius virtuvės šefų receptus ir daugiau kulinarinių paslapčių išvyskite laidoje „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3.

 

Simas
2019-11-03 10:37:52
Nejuokinkit pasaulio su tokiais pavadinimais. Prisdelis "La" rašomas visad kartu tik su moteriškos giminės žodžiu. La comida ispaniškai yra moteriškos gimines o lietuviškai turėtų būti su priesdeliu "El" nes jis dedamas prie vyriškos giminės žodžiu.
Juokdariai blyn la maistas
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Simas 2019-11-03 10:37:52
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Nejuokinkit pasaulio su tokiais pavadinimais. Prisdelis "La" rašomas visad kartu tik su moteriškos giminės žodžiu. La comida ispaniškai yra moteriškos gimines o lietuviškai turėtų būti su priesdeliu "El" nes jis dedamas prie vyriškos giminės žodžiu.
Juokdariai blyn la maistas    ATSAKYTI

Top Video

Tarasovai atvirai prabilo apie skyrybas: negailėjo kritikos strėlių
DABAR RODOMA
Tarasovai atvirai prabilo apie skyrybas: negailėjo kritikos strėlių
DABAR RODOMA
Neįtikėtina Algimantės kova: dvidešimtmetė net du kartus įveikė vėžį
DABAR RODOMA
Klientas nustėro: kartu su maistu – šokiruojantis radinys lėkštėje
DABAR RODOMA
„Tesla“ automobiliu į garažą važiavusi moteris nustėro: nuostoliai nejuokingi
DABAR RODOMA
Žvėriškas Sabonio pasirodymas prieš „Timberwolves“
DABAR RODOMA
Rusijos cirko pasirodymas virto tragedija: vaikai stebėjo paklaikę
DABAR RODOMA
Praeiviai nesuprato, kas vyksta automobilyje: pamatę iš arčiau – vos patikėjo
DABAR RODOMA
Moteris nežinojo, ko imtis: jos automobilyje – nemalonus radinys
DABAR RODOMA
Žiauriai nužudytos 17-metės sesuo prabilo apie lemtingus įvykius: atskleidė neviešintų detalių
DABAR RODOMA
Kamera užfiksavo mistinį vyro dingimą: spėlioja, kas ten galėjo būti
REKLAMA
Laidos užkulisiai (nuotr. Organizatorių)
Daugelis esame įpratę mėgautis kava – stipriu espresso puodeliu, ar lengvesne su pieno puta, ir turbūt net nepagalvojome, kad yra daugybė kitokių jos panaudojimo būdų. TV3 ...
Netikėti receptai su kava (nuotr. Organizatorių)
Daugelis esame įpratę mėgautis kava – stipriu espresso puodeliu, ar lengvesne su pieno puta, ir turbūt net nepagalvojome, kad yra daugybė kitokių jos panaudojimo būdų. TV3 ...
La maistas: žiedinių kopūstų sriuba (nuotr. Organizatorių)
Tikrai įmanoma pagaminti pietus ar vakarienę šeimai už 10 eurų. Tačiau kokie tai galėtų būti patiekalai, kad būtų ir gardu ir sotu? Skaniausiomis idėjomis dalinsis TV3 laidos ...
La maistas: varškės užkepėlė (nuotr. Organizatorių)
Tikrai įmanoma pagaminti pietus ar vakarienę  šeimai už 10 eurų. Tačiau kokie tai galėtų būti patiekalai, kad būtų ir gardu ir sotu? Skaniausiomis idėjomis dalinsis TV3 ...
La maistas: kepti bananai su šokoladu (nuotr. Organizatorių)
Tikrai įmanoma pagaminti pietus ar vakarienę  šeimai už 10 eurų. Tačiau kokie tai galėtų būti patiekalai, kad būtų ir gardu ir sotu? Skaniausiomis idėjomis dalinsis TV3 ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų