Kaip sutinkate savo svečius? Šmaikštusis šefas Gian Luca Demarco rekomenduoja vakarienės startui konservuotas aitriąsias paprikytes su tuno, ančiuvių ir kaparėlių įdaru. Bet greičiausiai jis turėjo omenyje nepageidaujamus svečius, tad neapsigaukite!

Konservuoti orkaitėje apkepti pomidoriukai (nuotr. TV3)

Konservuoti orkaitėje apkepti pomidoriukai (nuotr. TV3)

Paprikytės bus labai aštrios ir jas geriau naudoti patiekalų pagardinimui, kas suteiks pikantiškumo. Jau jas gaminant studijoje buvo karšta. O Gian Luca nenustojo juokauti: „Mano diedukas gydydavo visus su aštriom paprikom nuo peršalimo, nes taip dega, kad iš skausmo pamiršti, jog sergi“. O kas aštriai nepageidauja, šefas pasiūlys vyšninių pomidoriukų konservavimo būdą. Skonis tikrai nenuvils ir draugai įvertins.

O konditerijos profesionalas Ali gamins lazdyno riešutais kvepiančią tartą su daug kremo. Šokolado ir riešutų skoniai maišysis su uogų gaiva. Šio deserto negalėsite nepagaminti, nes anot Gian Luca „gyventi be lazdyno riešutų, tai kaip gyventi be moters“.

Susitinkame šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!

 

Konservuotos aitriosios paprikos, įdarytos tunu, ančiuviais ir kaparėliais

Konservuotos aitriosios paprikos, įdarytos tunu, ančiuviais ir kaparėliais

Konservuotos aitriosios paprikos, įdarytos tunu, ančiuviais ir kaparėliais 2 stiklainiams (1 litro tūrio) Jums reikės:

REKLAMA

•    500 g aštrių apvalių paprikų •    20 g ančiuvių aliejuje •    20 g marinuotų kaparėlių •    100 g tuno aliejuje, nusausinto •    Ypač tyro alyvuogių aliejaus •    250 g baltojo vyno acto  •    250 g baltojo vyno  •    2 lauro lapų •    9 juodųjų pipirų •    1 šaukštelio raudonėlio •    3 kadagio uogų •    3 gvazdikėlių •    Druskos

Visų pirma reikia išvalyti paprikas – nupjautį viršūnėles su koteliu ir iš jų vidaus išimti visas sėklas.  Patariama naudoti vienkartines virtuvės pirštines. Nupjautas viršūnėles susmulkinti.   Tuo tarpu į indą supilti baltąjį vyną ir vyno actą.   Suberti visus prieskonius (lauro lapus, kadagio uogas, gvazdikėlius), pagardinti druska ir, kai tik užverda, pamerki paprikas ir palikti jas virti 5 minutėm..   Nusausinti paprikas ant sauso ir labai švaraus audinio. Jas sudėti anga nukreipta žemyn. 

Įdarui susmulkinti trintuvu susmulkinti ančiuvius, kaparėlius, tuną ir paprikų viršūnėles. Įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, pipirų ir trinti su smulkintuvu, kol gausis kreminė tekstūra.   Aitriąsias paprikytes užpildyti įdaru ir sudėti į stiklainį iki viršaus. Užpilti alyvuogiu aliejumi, kol pilnai apsemia paprikytes. Uždaryti stiklainį, įdėti į šaltą vandenį dangteliu į apačią, užvirti ir pakaitinti bent 15 min.  Atidarius patartina juos vartoti kuo greičiau (ne ilgiau kaip 2–3 dienas), atsargiai laikant šaldytuve, kad pailgėtų jų laikymo laikas.

REKLAMA

Konservuoti orkaitėje apkepti pomidoriukai

Konservuoti orkaitėje apkepti pomidoriukai

Konservuoti orkaitėje apkepti pomidoriukai 

Jums reikės:

•    500 g mažų mėsingų nedidelių pomidoriukų  •    Druskos •    3 česnako skiltelių •    1 šaukštelio džiovintų raudonėlių •    1 šaukšto rudojo cukraus •    Ypač tyro alyvuogių aliejaus •    Šlakelio Saporoso balzaminio acto      

Pomidorus supjaustyti išilgai per pusę, sudėti – perpjauta puse į viršų – ant kepimo popieriumi išklotos skardos, šiek tiek pasūdyti ir pašauti į 180 °C temperatūros orkaitę (rėžimas su vėjeliu). Pakepti 10 min.   

Padažui labai smulkiai supjaustyti česnako skilteles, sumaišyti su raudonėliais, cukrumi. Įmaišyti aliejaus tiek, kad padažo konsistencija išeitų skystai–kreminė.   

Šaukšteliu dėti po šiek tiek padažo ant karštų pomidorų puselių, apšlakstyti balzamiko actu ir kepti dar apie 20 min. 180 °C temperatūroje.  

Dėti pomidoriukus vienas ant kito į stiklainiuką, ant viršaus sudėti (jei liko) česnakų mišinį ir viską užpilti alyvuogių aliejumi. Patariama palikti 20 min. atidarytą, kad įsitikinti, jog užtenka alyvuogių aliejaus.   

Norint užkonservuoti, reikia pavirinti stiklainį bent 20 min. vandenyje. Laikyti šaldytuve. Galima naudoti kaip greitą užkandėlę, valgyti su pasta.

 

Šokoladinė tarta su riešutiniu kremu Namelaka

Šokoladinė tarta su riešutiniu kremu Namelaka

Šokoladinė tarta su riešutiniu kremu Namelaka

Riešutiniam kremui Namelaka reikės:

150 g pieno 250 g grietinėlės 2 vnt. želatinos lakštų 25 g vandens 300 g balto šokolado 60 g natūralios lazdyno riešutų pastos

REKLAMA

Šokoladinei tartaletei reikės:

•    220 g miltų •    30 g kakavos •    130 g sviesto •    100 cukraus •    3 kiaušinių trynių •    1 šaukšto vandens  

Traškiam įdarui reikės:

•    100 g lazdyno riešutų pastos •    100 g karamelizuotų  traškių dribsnių konditerijai  

Papuošimui reikės:  

•    Šilauogių •    Aviečių •    Karamelizuotų lazdyno riešutų •    Netirpios cukraus pudros    

Kremui išbrinkinti želatinos lakštus vandenyje.

Pieną užvirti kartu su grietinėle, įdėti želatiną, supilti šokoladoą, palikti pratirpti kelias minutes, tuomet permaišyti iki šokoladas ištirps. Įmaišyti riešutinę pastą ir dar kartą permaišyti/sublenderiuoti iki vientisos masės. Uždengti maistine plėvele ir palikti 12 val. subręsti šaldytuve. Prieš naudojant išplakti lopetėle.

Tešlai sumaišyti sausus produktus:

Kambario temperatūros sviestą išmaišyti su birių produktų mišiniu. Į masę palaipsniui supilti trynius ir maišyti iki vientisos masės. Įpilti šaukštą vandens ir dar kartą permaišyti.  

Tešlą suvynioti į plėvelę ir dėti atvėsti ir „pailsėti“. Geriausia tešlą šaldytuve palaikyti 24 val. Tešlą iškočioti 5 mm storio, dėti į sviestu išteptą formą ir kepti 180°C temperatūroje apie 9min.

Traškiam įdarui gerai išmaišyti lazdyno riešutų pastą su karamelizuotaisdribsniais konditerijai.

Traškų įdarą sudėti į tartaletę ir išlyginti. Padėlioti šiek tiek uogų. Konditerinio maišelio ir apvalaus antgalio pagalba kremu užpildyti tartaletę.

Dekoruoti avietėmis, šilauogėmis, karamelizuotais lazdyno riešutais ir netirpia cukraus pudra.

Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Top Video

100-metį atšventusios dvynės atskleidė paprastą savo ilgo gyvenimo paslaptį
DABAR RODOMA
100-metį atšventusios dvynės atskleidė paprastą savo ilgo gyvenimo paslaptį
DABAR RODOMA
Užfiksuotas šokiruojantis tėvų poelgis su kūdikiu: istorija kelia pyktį
DABAR RODOMA
Berniukas įsiuto dėl mamos poelgio – jo moralas nepaliks abejingų
DABAR RODOMA
Pikantiškas moters elgesys ant automobilio: netrukus buvo sulaikyta
DABAR RODOMA
Užfiksavo šlykšų pabėgioti išėjusios moters poelgį: paviešino, kad sugėdintų
DABAR RODOMA
Po paviešinto įrašo iš darbo mergina buvo atleista – klientai pašėlo
DABAR RODOMA
Laidotuves pertraukė netikėtumas: vyrui teko šokti į iškastą duobę
DABAR RODOMA
Išgyveno nemaloniausią incidentą lėktuve: keleivei prireikė palydovų pagalbos
DABAR RODOMA
Paviešintas įrašas, kaip siuntų darbuotojais apsimetę vyrai surišo šeimą ir ją apvogė
DABAR RODOMA
Moteris patyrė gyvenimo sukrėtimą: su taksi nevažiuos dar ilgai
REKLAMA
Gvidas Ropė (nuotr. stop kadras)
Sekmadienį TV3 televizijos žiūrovai išvydo paskutines „X faktoriaus“ atrankų akimirkas ir „Kūrybinę stovyklą“. Kaip ir kiekvienoje laidoje, dalyviai stengėsi tiek teisėjus, ...
Jolanta Labinskytė
Sekmadienį TV3 televizijos žiūrovai išvydo paskutines „X faktoriaus“ atrankų akimirkas ir „Kūrybinę stovyklą“. Neabejotina laidos puošmena – Jurbarke gimusi, o šiuo metu Kaune ...
Eteryje – žmonos, vyro ir jo meilužių akistata: moterys nebeištvėrė (nuotr. stop kadras)
„Dievo kūriniu“ prisistatantis vyras, jo žmona ir dvi meilužės susidūrė laidoje „TV pagalba“. Jokūbas pagaliau privalėjo joms visoms pasiaiškinti ir pasirinkti vieną iš jų. ...
Lietuviškoji Kardashian prabilo apie pirmąją meilę: „Ištisai verkdavau“ (nuotr. stop kadras)
Naujausioje projekto „Namas“ laidoje ir vėl netrūko dramų bei širdį veriančių moterų istorijų. Šį kartą laidoje projekto dalyvės prabilo apie savo pirmąsias meiles. Savo širdį ...
Galvokite, ką valgote: šie mitybos įpročiai turi įtaką intymiam gyvenimui  (nuotr. stop kadras)
Ar kada susimąstėte, kad tai, ką jūs valgote, turi įtakos ne tik jūsų savijautai, išvaizdai, bet ir aistrai? Į šį klausimą laidoje „Būk sveikas“ atsakė mitybos specialistas ...
REKLAMA

TELEVIZIJA

TVPlay
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų