REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Stumbrų šeima (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Šiais laikais tikriausiai jau būtų sunku rasti žmogų, neturintį „Facebook“ paskyros.  Jau nuo mažų dienų jas kuriasi ir vaikai bei aktyviai talpina savo nuotraukas ir vaizdo įrašus. Tačiau Ingos Stumbrienės dukra Estela – išimtis. Pasirodo, kad mergaitė šią anketą susikūrė tik dabar, o ją tam paskatino mama. 

12

Šiais laikais tikriausiai jau būtų sunku rasti žmogų, neturintį „Facebook“ paskyros.  Jau nuo mažų dienų jas kuriasi ir vaikai bei aktyviai talpina savo nuotraukas ir vaizdo įrašus. Tačiau Ingos Stumbrienės dukra Estela – išimtis. Pasirodo, kad mergaitė šią anketą susikūrė tik dabar, o ją tam paskatino mama. 

REKLAMA

Naujienų ir pramogų portalui tv3.lt Inga atskleidė, kodėl dukrai rekomendavo tai padaryti bei kokių bėdų būna garsioje šeimoje.

Moteris džiaugiasi, kad jos dukra atidžiai žiūri, ką talpinti socialiniuose tinkluose. „Estela iki šiol atsiklausia ne tik dėl kiekvieno įrašo, bet ir prašo, kad aš viską patikrinčiau – šiuo atveju, aš esu visiškai rami.“

Inga pasakoja, kad ir pati pakankamai vėlai prisijungė prie socialinių tinklų, o jos vyras – dar vėliau. „Anksčiau man nebuvo nei poreikio, nei noro kurtis socialinius tinklus.“

REKLAMA
REKLAMA

Estelai šie metai kupini pokyčių – ji pradėjo rašyti žurnalo rubrikoje „Verdu ir kepu“, kurioje talpina savo kurtus receptus. Anot žinomos moters, vien jau todėl socialiniai tinklai tapo puikia priemone komunikuoti. „Aš jai pati patariau susikurti šią anketą – nemažai jos klasės draugų jau ją turi. Ji reikalinga, nes joje dukra gali lengvai susisiekti su kitais pasaulio šefais, kulinarais. Tai viena iš geresnių komunikacijos priemonių, kurią mums dovanoja informatyvus pasaulis.“

REKLAMA

Inga sako, kad jų šeimoje daugiausiai bėdų būna ne dėl socialinių tinklų, o dėl planšetinių kompiuterių. „Juose yra įrašyti visi žaidimai, todėl prie jų jie praleidžia daugiausiai laiko. Aš esu laiminga, kad kol kas mano vaikai nėra priklausomi nuo socialinių tinklų, kaip daugelis žmonių.“

Tiesa, garsi šeima turi susikūrusias ir tam tikras taisykles. „Per dieną jie gali praleisti pusvalandį arba vieną valandą prie planšetinių kompiuterių, kuri skirta žaidimams. Vėliau jų laukia namų darbai, pamokos ar ėjimas į lauką.“

Naujienų ir pramogų portalas tv3.lt primena, kad Inga Stumbrienė yra pasakojus apie savo vaikų hobius. Abi jos atžalos yra pirmūnai, semestrus baigia net su pagyrimo raštais. Stropiai besimokantys vaikai laiko randa ir savo mėgstamoms veikloms. Gabrieliaus hobis – futbolas, o Estelos – kulinarija.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji žingsniai kulinarijos link

Moteris pasakoja, jog apie savo dukros pašaukimą sužinojo prieš 5 metus. Mergaitė dar anksčiau yra bandžius lankyti šokius, muziką. Šios sritys Estelai neblogai sekėsi, tačiau mama pripažįsta, kad tai nėra jos aistra. „Aš pamačiau, kad vaiko akys pradėjo žibėti tada, kai ji darė tai, kam yra pašaukta – maisto gamybai. Galbūt tai yra jos pašaukimas, galbūt – aistra, galbūt – hobis. Laikas parodys…“

Anot Ingos, mergytė jau nuo mažų dienų save realizuoja maisto gamyboje. „Kai mes su vyru kažkur išeidavome, ji likdavo su aukle. Mes grįždavome ir rasdavome ne tik, kad pridarytų darbelių, bet ir priruoštų patiekalų. Jos visuomet gamindavo su aukle. Galbūt todėl, kad auklės toks buvo pomėgis ir aistra. Tai ji visą šią aistrą perdavė Estelai. Ji labai užsikabino už to.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Estelos pirmieji patiekalai buvo įvairiausi desertai, o dabar ji geba gaminti ir karštus maistus. Pereiti nuo desertų iki rimtesnių patiekalų paskatino Inga. „Pati pradžia buvo nuo desertų: keksiukai, tortai, žele. Kai jau mamytei pradėjo augti papildomi kilogramai, aš jai sakiau, kad galbūt jau reikėtų pradėti gaminti kažką rimčiau. Dabar ji gamina viską: sriubą, mėsą, šaltus, karštus patiekalus“, – juokavo moteris.

Dukra atlieka gaspadinės funkciją?

Turbūt dauguma mano, kad mama privalo tvarkyti namus, gaminti maistą ir plauti indus. Tačiau Stumbrų šeimoje to nėra. Visi draugiškai padeda vieni kitiems, nelaukia, kol grįš Inga namo ir viską sutvarkys. „Jeigu, tarkim, sugedo elektros lemputė, aš tikrai nelauksiu, kol grįš vyras ir ją pakeis. Aš ją paimu ir pakeičiu. Jeigu yra neplauti indai, vaikai mielai juos išplauna. Jeigu man užimta diena, o Estelai laisva, ji man net paskambina ir paklausia, ką man padaryti valgyti. Tai neturi būti kažkokia prievarta, jeigu tu versi vaiką kažką daryti, tai galiausiai šis noras dings.“

REKLAMA

Kulinarijos rubrika – žurnale

Inga džiaugiasi, kad maisto gamyba puikiai sekasi Estelai. „Greitai išeis jos rubrika žurnale. Ją rašyti pakvietė Alfas Ivanauskas, ji turės atskirą rubriką žurnale „Verdu ir kepu“. Net 6 puslapius! Mes be galo džiaugiamės ir žavimės tuo. Toje rubrikoje bus pateikti jos receptai“, – džiaugėsi moteris.

Anot jos, šefo profesija kuo toliau, tuo labiau vertinama. „Galbūt anksčiau šefo profesija nebuvo vertinama, o dabar ji yra labai garbinga. Manau, kad su virtuvės mitų griovėjais atėjo tam tikra revoliucija ir perversmas maisto kultūrai Lietuvoje. Jeigu tu esi geras šefas, pasaulinės reikšmės, tu gali uždirbti labai didelius pinigus“, – sakė Inga.

Tiesa, garsi šeima turi ir tradicijas. Jie gimtadienius rengia teminėmis temomis. Daugiau apie tai galite skaityti čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų