Artėjant gražiausioms metų šventėms TV3 kulinarinėje laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius, Tomas Rimydis ir Odeta Jackytė-Kudopčenkienė improvizuos silkės tema – nuo sriubos iki spurgų, ar blynelių su silkės įdaru.

„La Maistas“ laidoje – patiekalai iš silkės: tokių dar neteko ragauti (nuotr. Organizatorių)

„La Maistas“ laidoje – patiekalai iš silkės: tokių dar neteko ragauti (nuotr. Organizatorių)

Prie nuolatinių laidos šefų – grilio virtuozo Vyliaus Blauzdavičiaus ir istorinės virtuvės žinovo, profesionalaus šefo Tomo Rimydžio šiandien prisijungė žavi viešnia – Odeta Jackytė-Kudopčenkienė.

Odeta kulinarine patirtimi ir receptais dalinasi savo tinklaraštyje „Samčio užrašai“, įvairiuose kulinariniuose portaluose ir žurnaluose. Odeta – už skanų ir paprastą maistą, kurį nesunkiai kiekvienas gali paruošti savo namuose. Be to, ji yra tikra silkės patiekalų entuziastė, tad su laidos žiūrovais pasidalins ne vienu receptu ir naudingu patarimu.

Laida „La maistas“

Laida „La maistas“

„Aš labai mėgstu silkę. Jos, kaip ir juodos duonos, mano šaldytuve turi būti kiekvieną dieną. O prieš kiekvienas šventes bandau atrasti kokį naują patiekalą su silke, naują derinį“, – sako kulinarė.

REKLAMA

Odeta apie silkę žino tikrai daug. Ji atskleidė, kad silkės patinėliai būna skanesni nei patelės ir papasakojo, kaip juos atskirti. Tai pat, parodys kaip pasidaryti silkės filė.

Odeta „La Maistas“ žiūrovams gamins du patiekalus: vienas – „Silkė pataluose“, bet patiekta užkandžio pavidalu, kad būtų patogu valgyti ir kitas patiekalas – silkė su žirneliais ir porais.

Silkė su žirneliais ir porais

Silkė su žirneliais ir porais

Kitas laidos šefas – Tomas Rimydis nustebins visus silkės spurgomis, prie kurių patieks kopūstų uogienę ir dar vienas netikėtas patiekalas – silkės sriuba. 

„Silkė atkeliavo į Lietuvą ganėtinai seniai, rašytiniuose šaltiniuose randama, kad net 16 a. įvairiausių patiekalų buvome prisigalvoję su silke, pavyzdžiui barščiai su silke. Ta tematika aš ir improvizuosiu šiandien, tik burokėlius pakeisiu į pastarnoką. Geriausiai patiekalams naudoti šviežią silkę. Silkė – kaip kempinė, sugeria visus skonius, todėl iš jos galima net desertą pagaminti“, – kalbėjo Tomas Rimydis.

Tuo tarpu Vylius Blauzdavičius gamins blynelius su silkės įdaru ir silkės pataluose variaciją. „Nors dažniausiai gaminu mėsos patiekalus, bet silkė irgi labai labai mėgstu. Marinuoju ją įvairiausiais skirtingais būdais – su pomidorų pasta, grybais, slyvomis ir t.t. Nemėgstu tik keptos silkės“, – sakė Vylius.

Receptai, naudingi patarimai ir įdomybės laidoje „La Maistas“ – sekmadienį 9 val. per TV3! 

„La Maistas“ – skanu čia!

Marija.
2019-12-07 13:30:26
Laukiu laidos.manau bus gerų idėjų.
Atsakyti
Patogiausias būdas sužinoti daugiau - sekti naujienas mūsų „Facebook“ paskyroje!
Marija. 2019-12-07 13:30:26
Pranešti apie netinkamą komentarą
0
Laukiu laidos.manau bus gerų idėjų.   ATSAKYTI

Top Video

Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Praeities žvalgas. Lietuvis apsilankė apleistoje Estijos pionierių stovykloje: vaizdai sukėlė gailestį
DABAR RODOMA
Farai. Ne iš kelmo spirta pardavėja tapo didvyre – lietuvės gudrybė sustabdė vagišių
DABAR RODOMA
Farai. Vairuotojo elgesys pareigūnus išvertė iš koto: mašina nevažiavo, o vyras „vairavo“
DABAR RODOMA
Pasidalijo, ką mama išdarinėjo lėktuve: dukrai teliko rausti iš gėdos
DABAR RODOMA
Pamačius, kaip bandoma išvažiuoti iš automobilių aikštelės aplinkiniai susiėmė už galvų
DABAR RODOMA
Košmaras autobuse: nufilmuota, kas dėjosi viduje per siaubingą avariją
DABAR RODOMA
Internautai negali patikėti savo akimis: neatskiria, kuri yra dukra, o kuri – mama
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Po 12 metų kartu Dianos gyvenimas virto pragaru: istorija – pamoka kiekvienam
DABAR RODOMA
Prieš srovę. Gimtadienio šventė porai virto pragaru: atėmė keturis vaikus, tarnybos reikalauja tūkstančių
DABAR RODOMA
Visi mes žmonės. Skambinas įvardijo skyrybų su Krysko priežastį: galutinis taškas padėtas tik dabar
REKLAMA
Gurmaniškos idėjos pusryčiams
Šį savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje laidos šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia  Gabrielė Žutautaitė dalinsis netradicinėmis, bet ...
Rausvi blyneliai su morkų uogiene (nuotr. Organizatorių)
Savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkavo vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškepė gausybę ...
Pasakė, kaip iškepti tobulus lietinius (nuotr. Organizatorių)
Savaitgalį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkavo vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškepė gausybę ...
Blyneliai su obuoliais ir bananais (nuotr. Organizatorių)
Šį sekmadienį TV3 laidos „La Maistas“ studijoje šeimininkaus vyrai – šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias Dominykas Bagdonas iškeps gausybę ...
Aušra pasakė, kaip pagaminti skaniausius cepelinus: bus minkšti ir glotnūs (nuotr. Organizatorių)
Prieš daugiau nei 100 metų Lietuva atkūrė nepriklausomybę ir ta proga „La maistas“ laida buvo skirta būtent lietuviškai virtuvei. Vasario 16-osios proga laidos viešnia tapo ...
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų