REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
93
 	Azijos skonių užburtos garsenybės atskleidė, kokie patiekalai įsiminė visam gyvenimui

Pirmąjį vasaros vakarą į vieną pagrindinių sostinės senamiesčio gatvių plūdo garsenybių minia. Garsūs pramogų pasaulio atstovai rinkosi į neatrastų Azijos skonių šventę restorano „Manami“ lauko terasoje. Garsenybėms liepsnose buvo pristatyti įmantrūs patiekalai, kurių skonių buvo ieškota visame pasaulyje.

93

Pirmąjį vasaros vakarą į vieną pagrindinių sostinės senamiesčio gatvių plūdo garsenybių minia. Garsūs pramogų pasaulio atstovai rinkosi į neatrastų Azijos skonių šventę restorano „Manami“ lauko terasoje. Garsenybėms liepsnose buvo pristatyti įmantrūs patiekalai, kurių skonių buvo ieškota visame pasaulyje.

REKLAMA

Sostinės Vilniaus gatvė virto nepaprasta skonių, linksmybių ir juoko oaze. Į renginį susirinkę svečiai atvirai dalinosi pasakojimais apie kelionėse atrastus egzotiškus skonius bei patiekalus, kurių negali pamiršti ir šiandien, rašoma pranešime spaudai.

Išskirtinio Azijos skonių meniu pristatymo nepraleido gausus būrys garsenybių, tarp kurių buvo dainininkas Merūnas Vitulskis su žmona Erika, atlikėja Diana Dargienė su dukra Une, krepšininko Darjušo Lavrinovičiaus žmona Edita su vaikais, dizainerė Viktorija Jakučinskaitė su vyru Vitalijumi, laidų vedėja Asta Stašaitytė – Masalskienė, žurnalistai Edvardas Žičkus beiJolanta Svirnelytė, menininkė Monika Dirsytė, vedybų planuotojas Liutauras Galinis, nuomonės formuotojas Artur Lebedenko Swan, sunkiaatletis bei verslininkas Ramūnas Vyšniauskas bei daugelis kitų įžymybių.

Pasaulio skoniams neabejinga Erika Vitulskienė sako, kad jos gyvenime ypatingai anksti atsirado japoniška virtuvė, jos patiekalų garsi moteris išragavusi pačių įvairiausių. Ir nors vienas mėgstamiausių jos patiekalų – Japonijoje ragauti sušiai, kai kuriuos patiekalų skonius ji pamena itin ryškiai. „Mano mėgstamiausia virtuvė yra Azijos, dievinu įvairius jos patiekalus. Yra tekę lankytis Japonijoje, ragauti įvairiausią vietos maistą. Sušiai tikrai labai skiriasi nuo tų, kuriuos valgome Lietuvoje. Japonai mėgsta padaryti didelį ryžių tortą, jį supjaustyti ir valgyti.

REKLAMA
REKLAMA

Be abejonės, ten vyrauja daugybė kitokių skonių ir šviežios jūros gėrybės, japoniškos žuvys, tačiau būna ir taip, kad valgai ir nežinai ką. Prisimenu, kaip ragavau kažkokį patiekalą, jo skonis man labai nepatiko, o išspjauti buvo nepatogu, nes ten tai – didelis įžeidimas, tad valgiau tą patiekalą su ašaromis akyse. Džiaugiuosi, kad čia galime rinktis tokį maistą, kuris tikrai pritaikytas mūsų skoniams. O taip pat ir atmosfera kitokia. Čia, Vilniaus gatvėje, visuomet puiki nuotaika. Man ši vieta asocijuojasi su draugėmis ir smagiomis emocijomis“, – sako E. Vitulskienė.

REKLAMA

Vienos didžiausių Lietuvoje restoranų grupės „Amber Food“ vienintelis akcininkas ir jos vadovas Gediminas Balnis sako, kad žmonės šiandien yra išrankesni ir norint juos nustebinti unikaliais skoniais, įkvėpimo patiekalams tenka ieškoti visame pasaulyje.

„Manami“ restorane vyrauja azijietiška virtuvė su japoniškais patiekalais, tačiau tam, kad ne tik skoniai, bet ir jų pateikimas būtų išties viliojantis, pasitelkiama virtuvės virtuozų fantazija. „Net ir lietuvių itin mėgstami sušiai gali būti ypatingi ir stebinti, todėl šiandien pristatome naujieną – liepsnojančius sušius. Maistas turi būti šventė ne tik gomuriui, bet ir akiai. Mūsų restorano svečiai jau yra išmėginę šią naujieną ir džiaugiuosi, kad mums pavyko nustebinti net ir išrankią sostinės restoranų publiką“, – sako G. Balnis.

REKLAMA
REKLAMA

Televizijos laidų vedėja Asta Stašaitytė – Masalskienė sako, kad jai tenka ne tik išbandyti įvairių pasaulio virtuvių skonius, tačiau dažnai ir išmokti gaminti užsienyje pamėgtus patiekalus: „Skanus maistas man asocijuojasi su kelionėmis. Azijoje – ypatinga virtuvė. Aš net namie dažnai mėginu gaminti azijietiškus patiekalus, tik šiek tiek kitaip.

Dažnai pagalvoju, kad galbūt šiuose patiekaluose daug cukraus, tad aš bandau atkartoti restorane gaminto patiekalo receptūrą, tik interpretuoju savaip. O keliaudama visuomet stengiuosi ne tik paragauti vieną kitą naują patiekalą, bet ir jį išmokti gaminti. Tad net kelionėse aš dažnai lankau kulinarijos kursus, kad išmokčiau tos vietos virtuvės subtilybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manami“ vakarėlyje apsilankęs sunkiaatletis bei verslininkas Ramūnas Vyšniauskas taip pat neslepia esantis didelis Azijos virtuvės gerbėjas. Garsus vyras prisimena, kai kartą, ruošiantis olimpinėms varžyboms, nekaltai pajuokavo su azijietiškos virtuvės šefu: „Azijos patiekalų meniu dažniausiai yra labai platus ir man visuomet labai sunku išsirinkti vieną patiekalą. Aš mėgstu sušius, nes jie man siejasi su sveikesne mityba, bet taip pat mėgstu rytietiškuose padažuose ruoštą mėsą.

Prisimenu, kad kartą tiesiog negalėjau išsirinkti ko norėčiau, apsidairiau, ir juokais šefui sakau: iškepk šitą peleninę. Po kurio laiko jis grįžo su patiekalu ir ten buvo glazūroje iškepta peleninė. Tuomet pamaniau, kad šios virtuvės šefų humoro jausmas yra nerealus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų