REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Ruslanas Bolgovas (nuotr. asm. archyvo)

Jo patiekalų ragavo pats seras Eltonas Johnas, legendinį agentą Džeimsą Bondą įkūnijęs aktorius Rodžeris Mūras ir daugybė kitų garsenybių - vienas žinomiausių mūsų šalies virtuvės šefų Ruslanas Bolgovas, savo valgomais šedevrais gurmanus stebinantis 25 metus, iki šiol pamena visas menkiausias detales, ko pageidavo vienas ar kitas reiklesnis jo svečias.

14

Jo patiekalų ragavo pats seras Eltonas Johnas, legendinį agentą Džeimsą Bondą įkūnijęs aktorius Rodžeris Mūras ir daugybė kitų garsenybių - vienas žinomiausių mūsų šalies virtuvės šefų Ruslanas Bolgovas, savo valgomais šedevrais gurmanus stebinantis 25 metus, iki šiol pamena visas menkiausias detales, ko pageidavo vienas ar kitas reiklesnis jo svečias.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau šiandien garsus virtuvės šefas savo kulinariniais atradimais nori nustebinti ne pramogų pasaulio žvaigždes, o didžiausiuose Lietuvos miestuose gyvenančius ir virtuvės menui neabejingus žmones. Jau sausio mėnesį startuos R. Bolgovo gurmaniškas turas per Lietuvą, truksiantis ištisus metus. Turo pavadinimas „25“ pasirinktas neatsitiktinai: būtent tiek metų Ruslanas save realizuoja profesionalioje virtuvėje, stebindamas savo kūryba kitus.

REKLAMA

„Kiekviena detalė, kiekviena smulkmena bus apgalvota itin kruopščiai, pradedant nuo to, kokių raštų indai bus parinkti vakarienei bei aukščiausios kokybės ingredientai patiekalams, baigiant muzika, kuri skambės vakaro metu, kad kiekvienas atėjęs pasijustų pakylėtas“, – pasakojo garsus virtuvės šefas ir pažadėjo kiekviename mieste sukurti įspūdingą šventę.

Gurmaniškas turas keliaus per visą Lietuvą: Kauną, Anykščius, Marijampolę, Panevėžį, Druskininkus, Šiaulius, Palangą, Trakus, Klaipėdą, o jį vainikuos grandiozinis renginys Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA

Intrigą norintis išlaikyti virtuvės šefas visų savo sumanymo detalių neatskleidžia, bet užsimena, jog po viso turo bus išleista autorinė knyga „25“, kurioje ketinama aprašyti geriausius publikai pristatytus patiekalus.

„Kiekvienas renginys man yra labai svarbus – nes per visus 25-erius metus susipažinau su gausybe skirtingų žmonių, kuriems noriu padėkoti, su kuriais noriu susitikti, pabendrauti ir pasidalinti prisiminimais. Todėl kiekviename mieste bus ne tik smagu atskleisti kulinarinį paveldą, bet ir neformaliai pabendrauti su visais susirinkusiais“, – pasakojo R. Bolgovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš Visagino kilęs virtuvės šefas gurmaniškame ture taip pat pasidalins savo istorija kelyje į pripažinimą. Tačiau šiandien Ruslanui svarbiausia ne tik garsių žmonių aplodismentai ar tarptautiniuose konkursuose iškovoti medaliai, bet paprastas ir nuoširdus „ačiū“.

„Man svarbiausia – santykis su klientais. Esu kviečiamas sudaryti meniu populiariausiems restoranams, bet geriausias įvertinimas man – žodis „ačiū“ iš lankytojų, kurie, paragavę to, ką jiems paruošiau, ateina į virtuvę ir reikalauja ...patiekalo šefo tam, kad nusilenktų naujai pažintam skoniui,“ – svarbiomis akimirkomis dalinasi R. Bolgovas.

REKLAMA

Mėgstantis kurti paslaptį lėkštėje pašnekovas atkreipė dėmesį ir į įspūdingą Lietuvos virtuvę bei vyraujančius stereotipus, jog mūsų šalyje svečius galima nustebinti tik cepelinais.

„Matydamas, kokia turtinga ir įvairi yra Lietuvos virtuvė, noriu parodyti, kad mūsų nacionaliniai patiekalai gali suspindėti kitomis spalvomis,“ – intrigavo R. Bolgovas.

Anot jo, maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas. Tai ne tik šio planuojamo turo, bet ir R. Bolgovo gyvenimo šūkis.

Detalios datos ir tikslios turo vienos kiekviename mieste bus paskelbtos Ruslano Bolgovo Facebook paskyroje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų