REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žarnyno sveikatos ekspertai atskleidė, kokių maisto produktų jie vengia, kad sumažintų riziką susirgti nemaloniomis skrandžio ligomis.

Žarnyno sveikatos ekspertai atskleidė, kokių maisto produktų jie vengia, kad sumažintų riziką susirgti nemaloniomis skrandžio ligomis.

REKLAMA

Nors dažniausiai kalbama apie tai, kad reikėtų atsisakyti perdirbtų maisto produktų ir saldumynų, tačiau medikų atsisakomi produktai gali nustebinti, nes jie sudaro kai kurių žmonių mitybos pagrindą.

Šių maisto produktų vartojimas gali sukelti tam tikrų sveikatos sutrikimų, pavyzdžiui, pilvo pūtimą, dujų kaupimąsi ar net rimtesnių sveikatos problemų, rašo mirror.co.uk.

Šių produktų pataria vengti

Tuftso medicinos centro gastroenterologė dr. Harmony Allison vengia to, ką kasdien vartoja daugelis fitneso mylėtojų – baltyminių batonėlių.

„Huffington Post“ ji sakė: „Aš niekada nevalgau baltyminių batonėlių. Jie paprastai būna itin perdirbti ir juose būna daug nenaudingų priedų.“

REKLAMA
REKLAMA

Gydytoja teigė, kad daug geresnė alternatyva yra natūralūs baltymų šaltiniai – riešutai, moliūgų sėklos arba žemės riešutų kremas.

Antroji ekspertė, dr. Reezwana Chowdhury, atskleidė, kad niekada nevalgo daugelio pamėgto patiekalo – kepsnių.

REKLAMA

Johno Hopkinso universiteto gastroenterologė teigė: „Raudona ir perdirbta mėsa didina storosios žarnos vėžio ir storosios žarnos polipų susidarymo riziką.“

Nors raudona mėsa yra būtinų vitaminų ir aminorūgščių šaltinis, dr. R. Chowdhury sako, kad per dieną jos reikėtų suvartoti ne daugiau kaip 100 g, geriausia vartoti ją ne dažniau kaip kartą per savaitę.

Dr. Simon C Matthews taip pat iš Johno Hopkinso universiteto atsisako ne maisto produkto, o gėrimų. Daugelis gydytojų perspėja vengti gazuotų gėrimų, tad dr. S. C Matthews jų vengia bet kokia kaina.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sakė: „Nors šie gėrimai daugeliui patinka, jie didina lėtinių ligų, pavyzdžiui, cukrinio diabeto ir širdies ligų riziką.“

Gazuoti gėrimai gali sukelti pilvo pūtimą, raugėjimą ir nemalonų, varginantį refliuksą.

Paskutinis maisto produktas, kurio atsisakyti siūlo dr. Shilpa Grover, yra daugelio itin pamėgtas – tai balta duona.

Brighamo ir Moterų ligoninės gastroenterologijos skyriaus onkogastroenterologijos programos vadovė paaiškino, kad rafinuoti grūdiniai produktai gali negrįžtamai pakenkti žarnynui.

Taigi, jei norite, kad jūsų žarnynas būtų sveikas, venkite šių produktų ir vartokite juos kuo rečiau.

Atrodo ,kad gerai pavalgius ir batonėlių ir mesainių ir bulkų nes pati ,kaip bulka,tik neaišku ,nuotrauka gydytojos ar nutukusios pacientės
Eilinis supistas vertimas iš kažkokios svetimos kalbos
Kaip tik skrandininkams rekomenduojama balta švelni duona! Net po operacijos skrandį užveda pusė banano ir baltos duonos riekelė.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų