• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš metus įgyvendinti drąsios idėjos nepabūgę kauniečiai Kauno senamiestyje, Birštono ir Kurpių gatvių sankirtoje, senoviniame rūsyje įkurdino barą, tapusį pirmuoju tokiu per visą Lietuvos istoriją. Nepaisydamas klęstinčių vyninių, aludžių bei kokteilių barų tradicijų, duris praėjusių metų gruodį atvėrė viskio baras „W 1640“. Šį savaitgalį įvyks pirmasis baro gimtadienis.

REKLAMA
REKLAMA

Unikaliame XVII amžiaus statybos name įsikūrusi vieta kaip mat patraukė ne tik kauniečių ir miesto svečių dėmesį, bet ir autoritetingų pasaulio leidinių žvilgsnius. Šiomis dienomis garsiame Švedijos žurnale „Allt Om Whisky“ (liet. „Viskas apie viskį“) pasirodė vieno baro vadovų, legendinio Lietuvos didžėjaus Šarūno Karaliaus interviu. Išsamioje, baro „W 1640“ nuotraukomis puoštoje publikacijoje akcentuojamas viskio proveržis Lietuvoje, pasakojama lietuvių sėkmės istorija, pabrėžiama, kad Kaune pavyko surinkti per 170 viskio rūšių.

REKLAMA

Baras „keliauja" iš žurnalo į žurnalą

Kitas svarbus šių metų „W 1640“ pasiekimas – straipsnis 100 tūkst. tiražu visame pasaulyje platiname įtakingame žurnale „Whisky Magazine“. Dviejų puslapių tekste žurnalų „Whisky Magazine“ ir „Imbibe“ žurnalistas Neilas Ridley aprašo savo viešnagės Kaune įspūdžius. Lietuvą autorius vadina viena naujausių viskio mėgėjų rinkų Baltijos šalyse. Jis gyrė lietuvių iniciatyvą supažindinti tautiečius su pasaulyje garsiu gėrimu. „Viskio kultūra ir mada čia yra nauja, ja domisi ir jauni žmonės. Kartais net keista pamatyti merginą vos virš dvidešimties gurkšnojančią neskiestą Škotijos Ailos saloje pagamintą viskį“, – leidinyje cituojamas Š. Karalius.

REKLAMA
REKLAMA

„W 1640“ pateko ir į kasmetinę, viskio pasaulyje itin gerbiamą knygą „Whisky Malt Yearbook 2012“. „Šis leidinys prilygsta geriausių pasaulio tenisininkų sąrašo paskelbimui. Tai – kasmet atnaujinama viskio pasaulio enciklopedija“, – kalbėjo baro vadovas. Anot Š.Karaliaus leidinyje buvo puikiai įvertintas unikalus kauniečių surinktas viskių meniu, kuris pasak „Whisky Malt Yearbook 2012“ apžvalgininko vertinimo, nenusileidžia Anglijos sostinės Londono ar Škotijos sostinės Edinburgo viskio barams.

Prieš mėnesį „W 1640“ įsiamžino dar viename albume – viso pasaulio knygynuose parduodamame „Cutty Sark: The Making of a Whisky Brand“. Kauno Aleksoto tilto nuotrauka iliustruotame tekste minimas lietuvių baras, o šio straipsnio dėka Kaunas atsidūrė albume greta JAV ir Azijos didmiesčių. „Galbūt Lietuva ir nėra pirmoji vieta, siejama su viskio atgimimu, tačiau Baltijos šalyse jau pradedama mėgautis išskirtiniu salyklo gėrimu. Puikiame rūsyje su skliautuotomis lubomis viskis siejamas su neįprastu ir nesuvaržytu elgesiu, mat vos pradėję veiklą šeimininkai svečius įsileisdavo tik kai šie jiems paskambindavo telefonu“, – rašoma albumo tekste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atviri kiekvienam

Š. Karaliaus teigimu, tarptautinis įvertinimas padėjo „W 1640“ įsitvirtinti itin kauniečių ir užsienio svečių mėgstamų vietų sąraše. Savaitgaliais netrūksta svečių iš Europos šalių, o prieš kurį laiką net buvo užsukę svečiai iš Pietų Afrikos Respublikos.

Išskirtinis savo koncepcija baras „W 1640“ kitoks nei šiandien dažnai įprasta – čia renkasi vertinantys rafinuotą poilsį, taurius gėrimus ir kokybišką bendravimą. Tačiau nereikėtų klysti, tai tikrai nėra uždaras viskio mėgėjų klubas. Baro durys kiekvieną vakarą atviros kiekvienam svečiui, panorusiam sudalyvauti gausiai lankomose degustacijose, įvertinti išskirtinį interjerą ar paragauti kruopščiai parinktų ir prie gėrimų derinamų užkandžių.

Atšvęsti vienintelio Lietuvoje viskio baro „W 1640“, esančio Kurpių g. 29, Kaune,  pirmąjį gimtadienį kauniečiai ir kitų miestų gyventojai kviečiami jau šį penktadienį ir šeštadienį, gruodžio 16 – 17 dienomis, nuo 17 valandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų