REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ilona Juciūtė visada siūlo pažvelgti į tradicines šventes šiek tiek netradiciškai. Ne išimtis ir šios Velykos, per kurias ji siūlo išmėginti su apelsinų sultimis keptą anties krūtinėlę, kiaušinius ragauti užkandant puikia prieskonine duonele, o desertui išbandyti paschą ir brownie kiaušinių lukštuose.

Ilona Juciūtė visada siūlo pažvelgti į tradicines šventes šiek tiek netradiciškai. Ne išimtis ir šios Velykos, per kurias ji siūlo išmėginti su apelsinų sultimis keptą anties krūtinėlę, kiaušinius ragauti užkandant puikia prieskonine duonele, o desertui išbandyti paschą ir brownie kiaušinių lukštuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Velykoms įprasta kepti tradicinę saldžią pynę. Bet šįkart siūlau išsikepti prieskoninės duonelės su česnakais, prie kurios puikiai tiks svarbiausias šios šventės patiekalas – kiaušiniai“, - sakė I. Juciūtė, tinklaraščio Maistoklubas.lt autorė.

REKLAMA

Pagrindiniam patiekalui maisto specialistė siūlo su apelsinų sultimis keptą antį, kuri turėtų palikti įspūdį visiems valgytojams. „Tai efektingas ir labai greitai paruošiamas patiekalas – šiek tiek laiko pasiruošimui, o orkaitėje kepti reikės tik 10 minučių.

Anties krūtinėlė – išskirtinio skonio, labai maistinga, tačiau mažai kaloringa, todėl paruošę karštam stalui šį patiekalą apsaugosite svečius nuo persivalgymo“, - aiškina Maistoklubas.lt autorė.

REKLAMA
REKLAMA

Velykinė pascha – labai populiarus saldus velykinis patiekalas Rusijoje ir kitose pravoslaviškose šalyse. Jei dar neragavote, I. Juciūtė siūlo tai padaryti jau per šias Velykas, nes tai išties yra ne tik labai skanus desertas, bet ir stalo puošmena. O ir pagaminsite ją visai nesunkiai.

„Varškę paschai skaniau naudoti riebesnę, tačiau tinka ir liesesnė. Ruošiant šį patiekalą galima naudoti mėgiamus džiovintus vaisius ar riešutus, tik norėčiau pastebėti, kad ryškesni atrodys įspūdingiau“, - pataria pašnekovė.

Desertui taip pat visada galite iškepti pyragą paprastą formoje, tačiau kur kas įdomiau jis atrodys iškeptas tuščių kiaušinių lukštuose. Pasak I. Juciūtės, galima net papokštauti ir pabandyti įtikinti namiškius, kad tai – kuo tikriausi kiaušiniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Linkiu praleisti Velykas kartu su pačiais artimiausiais prie šviesaus, pavasariu kvepiančio stalo. Jei ruošdamiesi šventei norite patirti mažiau streso, susėskite su šeima ar tais, su kuriais ketinate švęsti, skirkite laiko ir pasiplanuokite iš anksto, ką norėsite valgyti, kaip puošite stalą, kas bus atsakingas už vieną ar kitą darbelį – svarbu įjungti visus tam, kad pajustų šventės prasmę, dvasią ir ją kartu sukurtų. Lai šventė tampa – ne privalomas valgio gaminimas, o malonumas pradžiuginti save ir artimiausius“, - linkėjo moteris.

REKLAMA

Receptai

Velykinė pascha

1,3 kg riebios varškės, 300 g sviesto, 50 g grietinėlės, 200 g kondensuoto pieno, 1/2 stiklinės cukraus, 1 stiklinė dž. spanguolių, 1 stiklinė pistacijų riešutų, šaukštas vanilės ekstrakto, citrina.

Varškę pertrinti per sietelį, sudėti minkštą sviestą, cukrų, kondensuotą pieną, viską gerai išmaišyti. Išplakti grietinėlę ir palengva įmaišyti į varškės masę. Spanguoles nuplikyti ir pamerkti į stiklinę su romu. Į varškės masę sudėti nusausintas spanguoles ir riešutus, permaišyti, sudėti į indą išklotą maistine plėvele ir statyti nakčiai į šaldytuvą. Atvėsintą išversti į didelę lėkštę ir patiekti.

REKLAMA

Prieskoninė duonelė prie kiaušinių

500-600 g miltų , 25 g šviežių mielių , 350 ml vandens, 1 šaukštelis druskos , 1 šaukštas cukraus.

Įdarui:

75 g sviesto, 3-4 skiltelės česnako, šviežių prieskoninių žolelių (rozmariną, raudonėlį, čiobrelį ir kt. )

Šiltame vandenyje ištirpinti mieles, suberti cukrų ir 2-3 šaukštus miltų. Išmaišyti ir palikti 15 min. Po truputį įsijoti miltus ir minkyti tešlą kol ji taps elastinga ir glotni. Pastatyti valandai šiltai pailsėti. Įdarui sukapoti smulkiai žoleles, česnaką ir išsukti su sviestu. Tešlą padalinti į tris dalis, iškočioti po ilgą ritinėlį. Kiekvieną kruopščiai ištepti sviesto mišiniu ir supinti kasą. Sujungti per šoną. Pynę ištepti tuo pačiu sviesto mišiniu. Palikti pakilti maždaug 15-ai minučių. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kepta anties krūtinėlė su apelsinų sultimis

2 anties krūtinėlės, čiobrelio, druskos, pipirų, 2 apelsinai, česnako

Įkaitinkite stipriai keptuvę, dėkite odele į apačią anties krūtinėlę ir kepkite 1 minutę. Pabarstykite keptuvėje ant krūtinėlės druską ir pipirus. Apverskite ir kepkite 1 min. ir taip pat pabarstykite druska ir pipirais. Išspauskite apelsinų sultis ir pilkite tiesiai į keptuvę. Pabarstykite šviežiu čiobreliu ir įmeskite į keptuvę kelias skilteles česnako. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir statykite tiesiai su visa keptuve 10-čiai minučių.

REKLAMA

Brownie kiaušinių lukštuose

10 kiaušinių, 230 g juodo šokolado , 165 g sviesto, žiupsnelis druskos, šaukštas vanilės, 100 g cukraus, 3 didelių kiaušinių, 2 valg. šaukštų miltų.

Šokoladą kartu su sviestu ištirpinti garų vonelėje. Suberti cukrų ir vanilę. Kiaušinius mušti po vieną, po kiekvieno gerai išplakant. Pačiame gale suberti miltus ir atsargiai išsukti tešlą. Kiaušiniuose padaryti nedidelę skylutę, išpūsti iš vidaus kiaušinio turinį. Gerai išplauti. Konditerinio maišelio pagalba pripildyti kiaušinių lukštus iki pusės. Sustatyti į keksiukų kepimo formą išmušta skylute į viršų ir kepti 180 C. įkaitintoje orkaitėje 10 min. Atvėsinti. Apversti kiaušinius, kad nesimatytų dūžio vietos ir patiekti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų