REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turite pernokusių bananų, o nežinote, ką su jais daryti? Tai puikus metas išbandyti bananų duonos receptą! Šis paprastas receptas padės ne tik sunaudoti pajuodusius bananus, bet ir pasimėgauti sveiku užkandžiu. 

Turite pernokusių bananų, o nežinote, ką su jais daryti? Tai puikus metas išbandyti bananų duonos receptą! Šis paprastas receptas padės ne tik sunaudoti pajuodusius bananus, bet ir pasimėgauti sveiku užkandžiu. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ingredientai:

  • Ištirpintas sviestas, 0,5 stikl.
  • Cukrus, 1 stikl.
  • Kiaušiniai, 2 vnt.
  • Vanilės ekstraktas, 1 a.š.
  • Miltai, 1,5 stikl.
  • Kepimo milteliai arba soda, 1 a.š.
  • Grietinė, 0,5 stikl.
  • Smulkinti graikiniai riešutai, 0,5 stikl.
  • Supjaustyti vidutinio dydžio bananai, 2 vnt.

 Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, formą, kurioje kepsite duoną, ištepkite riebalais.
  2. Dideliame dubenyje išsukite sviestą su cukrumi, įmuškite kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite. Įmaišykite miltus, druską ir sodą, galiausiai – grietinę, riešutus ir bananus.
  3. Sudėkite masę į kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie valandą (ar iškepė, patikrinkite įsmeigę dantų krapštuką – jis turi būti švarus ir sausas).
  4. Palikite formoje atvėsti dar 10 minučių, ir tik po to išimkite iš jos, leiskite atvėsti ir patiekite supjaustę riekutėmis.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų