REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kulinarinė improvizacija ir išmonė gali išjudinti net tradicinės lietuviškos virtuvės pamatus – tuo įsitikino „Nacionalinės mišrainės konkurso“ rengėjai, po daugiau nei mėnesį trukusios kovos išaiškinę konkurentą nacionaline vadinamai baltajai mišrainei. 

REKLAMA
REKLAMA

Kovo 13 d., ketvirtadienį sostinės salotų bare „Mano Guru“ vykusioje finalinėje konkurso degustacijoje buvo paskelbta, jog nacionalinės mišrainės vardą pelnė mišrainė iš kalafioro, riešutų, razinų, sūrio, konservuotų kukurūzų, džiovintų slyvų ir majonezo, kurią pagamino Lietuvos dainų dešimtuko „Iššūkis žvaigždėms“ vedėja Laura Imbrasienė.

REKLAMA

„Kietaviškių“ ir „Daumantų“ surengtame „Nacionalinės mišrainės konkurse“ su savo siūlomomis mišrainįmis dalyvavo dar penkios žymios Lietuvos moterys – aktorė bei TV projektų vedėja Kristina Savickytė, charizmatiškoji Amerikos lietuvė Lidija Rasutis, lietuviškų tradicijų puoselėtoja ir „Gero ūpo“ vedėja Loreta Sungailienė, aktorė Gražina Baikštytė bei verslininkė, italų dizaino žinovė Dalia Kaluinaitė-Cancelli.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausią mišrainės receptą išrinko autoritetinga komisija – konkurso organizatorių lietuviškų „Kietaviškių“ daržovių tiekėjai, „Daumantų“ padažų gamintojai, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos, taip pat spaudos atstovai bei kulinarinių tinklaraščių autoriai.

Vieno iš konkurso iniciatorių, UAB „Domeina“ vadovo Donato Montvilos teigimu, visų dalyvių siūlomos mišrainės ir salotos buvo netikėtos ir galėtų tapti lietuviško velykinio stalo naujienomis. „Tradicinę baltąją mišrainę šiais laikais tikrai galėtų pakeisti lengvesnės salotos, kokias ir pagamino konkurso nugalėtoja. Įdomu tai, kad jos mišrainė turėjo tradicinėms lietuviškoms mišrainėms neįprasto saldumo – tai buvo netikėtas ir kartu malonus išskirtinumas tarp visų konkurso dalyvių“, - sakė D.Montvila.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Populiariųjų „Daumantų“ padažų kūrėjas Algi Kairys taip pat pastebėjo, jog konkurso dalyvės ieškojo įdomesnio skonio, neriebių padažų. Tokios tendencijos pastaruoju metu matyti ir parduotuvėse“, - teigia lietuviško skonio virtuozu vadinamas kulinaras.  

„Nacionalinės mišrainės konkurso“ nugalėtoja buvo apdovanota įspūdingu virtuviniu kombainu, idealiai tinkančiu gaminti mišraines. Kitoms dalyvėms konkursą primins specialios suvenyrinės lėkštės bei krepšiai su „Kietaviškių“ daržovėmis ir „Daumantų“ pagardais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų