REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ grįžta į televizijos ekranus su kulinarinėmis kelionėmis po Lietuvą ir skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca lankėsi pas pačią tikriausią konservų karalienę – „Kūmutės virtuvę“, kur ne tik kartu mokėsi konservuoti cukinijas, bet ir pagamino įspūdingą risotto su cukinijų žiedais.

Garsusis virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ grįžta į televizijos ekranus su kulinarinėmis kelionėmis po Lietuvą ir skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca lankėsi pas pačią tikriausią konservų karalienę – „Kūmutės virtuvę“, kur ne tik kartu mokėsi konservuoti cukinijas, bet ir pagamino įspūdingą risotto su cukinijų žiedais.

REKLAMA

Už „Kūmutės virtuvės“ slapyvardžio pasislėpusi Renata Šniolienė daugelį metų ne tik puoselėja savo tinklaraštį, bet ir turi daugybę originalių idėjų, kaip panaudoti visas rudens metu sukauptas daržoves.

„Mano giminėje buvo konditerių bei vestuvių šeimininkių, todėl manau, kad visa tai yra kraujyje – ir man pačiai tai tapo gyvenimo būdu. O kadangi gyvenu gamtoje, kur galiu prisirinkti įvairiausių gėrybių ar kažką užsiauginti, man gimė noras kažką užsikonservuoti ir sudėti į stiklainius žiemai“, – pasakojo Gian Lucai ji.

REKLAMA
REKLAMA

Savo konservų istorijas Renata pradėjo nuo obuolienių, o dabar ji kuria jų tiek daug ir įvairių, kad netgi yra pametusi skaičių! Visgi, už obuolienes ypatingesni pasirodė Renatos pasiūlyti cukinijų konservai. 

REKLAMA

Kalbėdami apie šios daržovės panaudojimo būdus, Gian Luca viešniai parodė ir dar vieną cukinijų panaudojimo būdą, pažymėtą itališku prieskoniu – virtuvės šefas atskleidė, kaip pasigaminti risotto su cukinijų žiedais.

Išbandyti šį receptą kviečiame ir laidos žiūrovus!

Itališkas risotto su cukinijų žiedais

Reikės:

· Risotto ryžių;

· „Natur Compagnie“ vištienos sultinio;

· vidutinės cukinijos;

· cukinijų žiedų;

· svogūno;

· verdančio vandens;

· 50 g sviesto;

· saujos parmezano;

· alyvuogių aliejaus;

· druskos;

· pipirų.

Gaminimo eiga: cukiniją supjaustome kubeliais ir dedame į karšto oro gruzdintuvę 5-10 minučių. Apskrudus, ištraukiame ir atidedame į šalį.

REKLAMA
REKLAMA

Puode užverdame vandenį ir paruošiame „Natur Compagnie“ vištienos sultinį.

Pradedame ruošti risotto: ant grilio įkaitiname keptuvę, pilame alyvuogių aliejaus ir beriame smulkintą svogūną.

Jam apkepus, dedame ryžius ir leidžiame šiek tiek pakepti, kol grūdas taps skaidrus. Pradedame iš lėto pilti sultinį ir vis maišome.

Smulkiai supjaustome cukinijų žiedus. Į keptuvę beriame cukinijų kubelius ir smulkintus žiedus.

Risotto išvirus, pagardiname sviestu ir parmezano sūriu, uždengiame. Leidžiame pastovėti 5 minutes ir patiekiame su šviežiu baziliku.

Skanaus!

Laida „La maistas“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų