REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip žinia, bulvės ir lašiša tarpusavyje labai draugauja, todėl sujungti juos į bendrą patiekalą yra gera mintis.

Kaip žinia, bulvės ir lašiša tarpusavyje labai draugauja, todėl sujungti juos į bendrą patiekalą yra gera mintis.

REKLAMA

Tuo įsitikinusi tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė, kuri ir dalijasi gardžių virtų bulvių blynelių receptu. 

10 vnt. blynelių (3-4 porcijos):

660 g virtų bulvių (7 vidutinio dydžio bulvių); krakmolo; 100 g rūkytos lašišos; 1 kiaušinio; žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių; druskos; maltų juodųjų pipirų.

Padažui:

1 didelio svogūno; ~300 ml grietinėlės; 1 a. š. dižono garstyčių; žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų (galite keisti džiovintais); druskos; maltų juodųjų pipirų.

Blynelių gaminimas

Išvirtas bulves sumalkite ir sudėkite į didelį dubenį plokščiu dugnu.

Masę paskirstykite tolygiai, padalinkite į keturias dalis.

Vieną dalį išimkite, uždėkite ant bulvių, o tuščią vietą užpildykite krakmolu lygiai iki bulvių masės.

REKLAMA
REKLAMA

Sudėkite smulkiais kubeliasi supjaustytą rūkytą lašišą, įmuškite kiaušinį, suberkite petražoles, pagardinkite druska (minimaliai), maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.

REKLAMA

Padažo gaminimas

Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir kepkite tol, kol jis taps skaidrus.

Tuomet supilkite grietinėlę, sudėkite garstyčias, pagardinkite druska, maltais juodaisiais- pipirais ir troškinkite, kol padažas sutirštės. Išjunkite ugnį, suberkite šviežius krapus ir išmaišykite.

Iš paruoštos bulvių masės suformuokite blynelius. 

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apskrudinkite iš abiejų pusių.

Patiekite su padažu.

Skanaus!

Leiskite paklausti, ar tai receptas?Nors nejuokinkite žmonių ir nežeminkite save su savo receptais ir kulinarinėm žiniom.Apie kokio jovalo receptą rašote.Paskaitykite pati, ar suprasite to produkto gaminimą pagal sabo tokį receptą.Krakmolo kiekio dėjimas, tai ir yra pagrindas to produkto skoniui.O pasjus tikrai nenormuotai kvailai dedama.Ne šeimininkė, o šlapia višta.
Faršo neiperku dar apie lašiša kliedi
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų